Opnieuw aanhoudingen voor betrokkenheid bij skimming

Nieuws

EDE/UTRECHT - De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Arnhem, heeft tussen 14 en 23 april drie mannen aan voor betrokkenheid bij skimming. Eerder werden in dit onderzoek al een man en een vrouw uit Ede opgepakt.

In Loenen aan de Vecht werd dinsdag 14 april 2009 een 29-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht als voormalig bedrijfsleider van een winkel in Zeist de mogelijkheid te hebben geboden om skimmingsapparatuur te laten plaatsen. Zijn verblijfplaats in Loenen aan de Vecht, zijn woning in Hilversum en een opslagruimte in Hilversum werden doorzocht. Daarbij werden zijn auto, administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Een 27-jarige en een 30-jarige man uit Utrecht werden woensdag 15 en donderdag 23 april 2009 aangehouden. Zij worden ervan verdacht zich op grote schaal bezig te hebben gehouden met skimming. De mannen worden daarnaast verdacht van witwassen. In Utrecht werden zes locaties doorzocht. Ook hier werden een auto, administratie, computers en mobiele telefoons in beslag genomen.

De man uit Loenen aan de Vecht en de 27-jarige man uit Utrecht werden vrijdag 17 april 2009 voorgeleid bij de rechter-commissaris. De 27-jarige man zit op dit moment nog vast. De 30-jarige inwoner van Utrecht werd vrijdag 24 april voorgeleid. Ook hij zit nog vast.

Aangifte

In de periode van 24 oktober tot 1 november 2008 bleek de pinautomaat bij de winkel in Zeist gemanipuleerd ten behoeve van skimmen. Tussen 24 en 26 december 2008 werd tijdens 213 pintransacties in totaal zo’n 175.000 euro gepind met geskimde bankpasjes. Equens deed namens de gedupeerde banken in Nederland aangifte in december 2008.

Eerder onderzoek

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland startte het onderzoek in december 2008 op basis van informatie uit een onderzoek naar skimming in de periode april tot en met juni 2008. In deze zaak werden een 26-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Ede aangehouden.

advertentie