Henry Kalk moet schoenen poetsen

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Het is maar goed dat Henry Kalk als leerkracht in het voortgezet onderwijs de komende week vrij is. Dan heeft hij de tijd de schoenen van de Advendo spelers te poetsen. Dat was namelijk de tegenprestatie van de trainer als zijn manschappen de competitie goed zouden afsluiten. Na de 5-0 winst op FC Horst kan Kalk aan de slag.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren, kon Kalk de laatste wedstrijd rustig op de bank zitten. Alleen de strijd om plaats zeven of acht stond op het spel. ,,Bovendien wilden wij na de nederlagen tegen NSC en Zwart Wit'63 het seizoen met een goed gevoel afmaken'', vulde elftalleider Frank Morren aan.

Waar FC Horst het meeste balbezit had, scoorde Advendo via Martijn van den Dikkenberg en Gerwin Poort voor de rust. Een vrije trap van Marco van Ginkel, en doelpunten van Henry van den Dikkenberg en Jaap van Doorn bepaalden de eindstand op 5-0.

Teus van den Brink stond aan de basis van de 4-0 en 5-0. De voorbereiding bij de 5-0 was zijn laatste actie. Via een publiekswissel werd afscheid genomen van de stoppende middenvelder.

Wellicht dat ook Marcel van Bruksvoort zijn laatste wedstrijd speelde. De vleugelverdediger die eerst een aanbod van NSC afsloeg, staat nu in de belangstelling van Bennekom.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie