Exotische en indrukwekkende musical Het Streek

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE / VEENENDAAL - Een exotische verrassing die swingde van het begin tot het einde. Zo mag de musical ‘Hakuna Matata’ genoemd worden die leerlingen van scholengemeenschap Het Streek vrijdag en zaterdag op de planken brachten van De Lampegiet in Veenendaal.

Het is een jaarlijkse traditie geworden, maar het moet dan toch maar weer gebeuren. Onder de gedreven leiding van Michel Berendsen werd maanden lang gewerkt aan de musical die ‘The lion king’ als verhaal presenteerde. De uitstekende muziek, het boeiende toneel en de schitterende kostuums bezorgden het publiek een weergaloze belevenis die bijzonder weinig onder deed voor een professionele uitvoering.

Of het nu ging om het sterke spel van Scar (Ruben Schaap) en Mufassa/Simba (Jelmer Laks) gaat, of de humor van de ‘Belgische’ lolbroeken Timon (Welmoeed van Loon) en Pumba (Jelle Brouwer), of de uitbundigheid van de mandril Rafiki (Anne Ansink en Roosmarijn Poorthuis) en de kolderieke neushoornvogel Zazu (Myrthe Bloemendaal), het klopte allemaal.

Maar ‘Hakuna Matata’ werd vooral boeiend doordat alle leerlingen een radertje in het geheel waren. De uitstekende samenvoeging van de individuele talenten maakten het tot een schouwspel van de bovenste plank. Naast de veertien hoofdrollen zetten 35 dansers, 26 orkestleden, 64 koorleden, 9 djembee-spelers en leerlingen (plus een aantal docenten) voor het decor, grime en kleding hun beste beentje voor. De choreografie was in handen van Shireen Sauer en de regie deed Elske Ploeg.

Eerder voerde Het Streek musicals uit als ‘Cats’, ‘Les Misérables’ en ‘Fame’.

Scenes tijdens de musical.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie