Lunteranen vinden hoge zendmast bij Julianaschool niet mooi

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Vierhonderd handtekeningen werden er verzameld van inwoners die de zendmast niet mooi vinden die achter de Julianaschool staat (tussen de Postweg en de Reeënlaan). Zij willen dat deze verwijderd wordt. De handtekeningen werden overhandigd aan wethouder Wilke Dekker.

,,Hij dacht dat we bang zijn voor de gezondheid, maar daar gaat het ons niet om. We vinden het gewoon een lelijke mast die zo dicht bij de school staat. En hij kan wel 36 meter hoog worden. In de wijk Kernhem is ook een mast verplaatst. In Lunteren zou hij bijvoorbeeld op het sportveld kunnen staan'', aldus een Lunterse inwoner woensdagavond tijdens de dorpsraadvergadering.

Fracties van de SGP, GroenLinks/PE en het CDA stelden vragen over dit onderwerp aan het gemeentebestuur. De politici vragen zich af waarom de mast geplaatst zou zijn zonder dat daar een vergunning voor is. Bovendien menen ook zij dat het wijkaanzicht door de mast er niet fraaier op is geworden. A.R. Pluimers, Ab Dominicus en Jaap Boot vinden dat een dergelijk mast minimaal 400 meter van bebouwing af moet staan. De politici vragen zich af in hoeverre de onderhandelingen met de KPN en de projectontwikkelaar afgerond zijn over deze mast.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie