Droom Blauw Geel'55 spat door zevenklapper uiteen

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het leek zaterdag voor Blauw Geel'55 een 'goed nieuws show' te worden. 's Morgens werd bekend dat Karsten Tuitert (nu VRC Veenendaal) weer terugkeert op het oude nest. Vervolgens liet Simon Kooiman weten ondanks de interesse van Bennekom te willen blijven. Als klap op de vuurpijl kwam de thuisploeg tegen NSC binnen een goed half uur op een 3-1 voorsprong. De nacompetitie was heel dichtbij., Maar de spanning werd de jonge ploeg toch te veel. Tel daarbij dat de gasten lieten zien niet voor niets kampioen te zijn geworden. Uiteindelijk spatte de droom door een zevenklapper uiteen: 4-7.

Blauw Geel kende een flitsende start. Een vrije trap van Dick Hoefakker werd door een NSC verdediger richting Sabri Yöney gekopt. Die stelde al na drie minuut Frank van der Wagen in de staat de 1-0 aan te tekenen. Behoudens een kopbal op de lat van Edwin van der Molen, was het Blauw Geel wat de lakens uitdeelde. Na kansen van Van der Wagen, Frank Jacobse en Hoefakker, was het na 25 minuten 2-0. Opnieuw een vrije bal van Hoefakker werd door een NSC'er verkeerd verwerkt. Yöney haalde op fraaie wijze de trekker over : 2-0.

,,We begonnen scherp en goed'', keek trainer Martin Laamers terug. ,,Alle tweede ballen waren ook voor ons. Alleen ging het te makkelijk. Dat zag je bij de 2-1. Sabri Yöney had die bal moeten terugleggen naar achteren.'' Nu werd zijn breedtebal onderschept, en scoorde Mustapha Kalaï: 2-1.

Blind

Maar Blauw Geel herstelde zich snel. Na een prachtige lange pass van Niels de lange, was het Frank Jacobse die Van der Wagen in staat stelde met een juweel van een doelpunt de 3-1 aan te tekenen. Maar al snel bracht de volledig vrijstaande Douwe van Dijk de marge weer terug naar één: 3-2. In de zeer aantrekkelijke eerste helft had Jacobse weer kort daarna de 4-2 op zijn schoen. Maar volledig vrijstaand voor de doelman werd gekozen de bal blind af te geven, waar zelf schieten een betere optie was geweest.

,,De vraag zal altijd blijven hoe het was gelopen als het 4-2 was geworden'', stelde Laamers. Nu zag hij zijn ploeg halverwege geknakt de kleedkamer binnen komen. Ook al omdat opnieuw Van Dijk de 3-3 had gescoord. ,,Bij dat doelpunt werd slecht gecoacht'', had Laamers gezien.

Na de onderbreking een onherkenbaar Blauw Geel. ,,De bedoeling was compact te spelen. Maar we gaven verdedigend veel te veel ruimte weg. Ik denk dat de klap van de 3-3 niet goed verwerkt kon worden. De koppies gingen naar beneden'', keek Laamers terug. ,,Er vielen zoveel gaten. Het lukte niet meer rugdekking te geven'', voegde de meeluisterende Hoefakker toe.

Het duurde nog twintig minuten. Nadat eerst de nodige kansen om zeep waren geholpen scoorde NSC binnen tien minuten vier keer via Stefan Spring in 't Veld, Van Dijk, Christian van de Kamp en Christian van Dusschoten. Met een poeier in de kruising bepaalde Simon Kooiman de eindstand op 4-7.

Bonus

Geen nacompetitie dus voor Blauw Geel. ,,Het zou een bonus zijn geweest'', meende Hoefakker. ,,De eerste helft van het seizoen hebben wij heel goed gespeeld. Daarna was het toch minder. Omdat de concurrentie ook punten liet liggen, bleven wij in de race. Zonder de talentvolle jongens tekort te doen, mis je vandaag op het middenveld een routinier, die een stuk coaching voor zijn rekening neemt. Een Karsten Tuitert zou dat kunnen opvullen. En ik reken er op dat ook Berry van den Brandhof nog terugkomt.''

,,Natuurlijk is het slot teleurstellend. Maar alles bij elkaar ben ik dik tevreden over het afgelopen seizoen'', vat Martin Lammers samen. ,,Vooraf was de doelstelling uit de degradatiezone te blijven. Dat is gelukt. Maar volgend jaar zal het opnieuw moeilijk worden. Iedereen kent nu ons. Daar zullen wij ons tegen moeten wapenen.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie