Filmprogramma CineMec tot en met 13 mei

4 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Bioscoop CineMec in Ede draait tot en met woensdag 13 mei onder meer de volgende films.

Italiaanse avond met voorpremière verfilming Het Bernini Mysterie: Angels & Demons

CineMec houdt woensdag 13 mei organiseert CineMec een avond in Italiaanse sferen met de voorpremière van Angels & Demons (Het Bernini Mysterie). Met natuurlijk Tom Hanks weer in de hoofdrol als Robert Langdon.

Na het succes van The Da Vinci Code nu Dan Brown's indrukwekkende verfilming van Het Bernini Mysterie. Robert Langdon moet in Rome een moord op een wetenschapper oplossen en komt erachter dat Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, een bom onder het Vaticaan heeft gelegd, net tijdens een conclaaf. Ook zijn vier gegijzeld. Elk uur zal er een sterven, met behulp van één van de vier elementen. Samen met de dochter van de vermoorde wetenschapper, Vittoria Vetra, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken. Ron Howard tekende weer voor de regie. Spanning en sensatie met een hoofdrol voor de prachtige stad Rome. Aanvang: 20.00 uur. Prijs: 15 euro (incl. hapje en drankje).

Première: Star Trek in nieuw jasje: actie en spektakel voor groot publiek

In deze prequel op de succesvolle scifi-serie volgen we James T. Kirk, Mr. Spock en de anderen van de USS Enterprise crew op hun eerste avontuur gespeeld door een nieuwe, jonge en veelbelovende cast. Tijdens hun reis vol actie, humor en gevaren uit de ruimte moeten de rekruten van Starfleet optreden tegen een hels heerschap dat de mensheid bedreigt. Van regisseur J.J. Adams.

Art Première: Alex van Warmerdam met De Laatste Dagen van Emma Blank

De films van Alex van Warmerdam staan bekend om de complexe menselijke relaties. Zo ook in dit drama waar de staf van een oude rijke vrouw een ware machtstrijd voert over haar fortuin. Aan de rand van de duinen staat een eenvoudig landhuis waar Emma Blank wacht op haar dood. Zij eist een liefdevolle verzorging van haar personeel. Emma ontpopt zich tot een ijzige dictator wier wensen steeds absurder worden. Tot de dag dat het personeel zich tegen haar keert....Met Annet Malherbe, Eva Wijdeven en Marlies Heuer.

Woensdag Première: Stap in de 3D sprookjeswereld van Coraline 3D

De film vertelt het verhaal over het meisje Coraline dat er op een dag achterkomt dat achter een deur in haar nieuwe spookachtige huis een wereld schuilgaat waar alles veel mooier lijkt dan in de echte wereld. Haar échte ouders hebben geen tijd voor haar maar in de alternatieve wereld achter de deur wordt ze door haar ‘andere’ moeder vertroeteld. Ze vindt het daar veel leuker dan thuis, maar niet voor lang. Een lust voor het oog van regisseur Henry Selick (Nightmare before Christmas). Te zien in 3D (OV en NL).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie