CDA wil internationale basisschool voor hoogbegaafden

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De fractie van het CDA in Ede pleit voor een internationale basisschool en een basisschool voor hoogbegaafden. ,,Misschien is een combinatie mogelijk'', schrijven de raadsleden Bert Komdeur en Beatrijs van Winsum.

,,In het boekje 'FoodValley Ambitie 2020', maar ook bij andere gelegenheden, schetsen de initiatiefnemers de ambitie en de mogelijkheden van FoodValley om versneld door te groeien tot dé Europese topregio voor innovaties op het gebied van gezonde en duurzame voeding. Om uitvoering te geven aan deze ambitie is veel nodig. Niet alleen nationale bedrijven en wetenschappers zullen hierbij betrokken worden, maar ook internationale. Wanneer mensen naar de regio van de FoodValley willen komen is een goed vestigingsklimaat heel belangrijk. Een van de aspecten daarvan is dat kinderen naar school kunnen'', aldus Komdeur en Van Winsum.

Het CDA wil daarom dat het gemeentebestuur onderzoekt of het mogelijk en wenselijk is dat er in de gemeente Ede een internationale school voor basisschoolleerlingen kan worden gesticht.

CHE

Bovendien schrijven de twee raadsleden dat zij uit de Edese samenleving vernemen dat er behoefte is aan een mogelijkheid voor scholing van hoogbegaafde basisschoolleerlingen. ,,Het bestuur van de hervormde scholen is hier al zeer intensief mee bezig, maar ook andere schoolbesturen zijn geïnteresseerd.''

Het CDA ziet graag dat het college onderzoekt hoe groot de behoefte is aan scholing van hoogbegaafde leerlingen in de gemeente Ede en/of men dit als gemeente kan faciliteren.

Komdeur en Van Winsum wijzen er ook op dat de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) onlangs een lesmethode ontwikkelde voor alle leerjaren op de basisschool in tweetalig onderwijs. Bovendien heeft minister Plasterk het voornemen om op een aantal scholen een pilot te draaien voor 2-talig onderwijs.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie