Plezier is terug bij BCE’78

Nieuws

EDE - Zo’n 80 nieuwsgierige liefhebbers waren zaterdag in De Peppel actief bij het mixtoernooi van basketbalclub BCE’78. De seizoensafsluiting voor leden en tevens een goede mogelijkheid om leden aan te trekken.

,,Te lang was het stil rond BCE. De clubdiscipline was zoek. Afspraken werden onvoldoende nagekomen, en wedstrijden afgezegd. Die boetes kunnen we ons niet permitteren. Dat wil het zeskoppige bestuur veranderen.” Woorden van de 2.03 meter lange secretaris wedstrijdzaken Ron van den Beemt.

De geboren Brabander kwam in aanraking met BCE’78 toen gezocht werd naar een sport voor zijn kinderen. ,,Ik heb een volleybalverleden, maar mijn vrouw basketbalde wel. Ons werd geadviseerd naar Pluto in Wageningen te gaan, maar het werd toch Ede. Onder aanvoering van zeer gedreven trainers als Goran Djokic en Arnold Zilverentant hebben we goede jeugd, die afgelopen seizoen zelfs kampioenen opleverde. Van de 90 leden zijn er zeker 35 onder de 16 jaar. Dat is de basis voor de toekomst. De trainers vinden discipline even belangrijk als techniek. Dat slaat aan bij die jongens. Het plezier is terug. Die titels waren niet noodzakelijk. Zie het maar als het kaarsje op de taart.”

,,De organisatie rondom de wedstrijd is al een stuk beter. Eigenlijk willen we De Peppel als thuisbasis. Een eigen ‘home’ dus. Man, basketball heeft zoveel. Als je ziet hoe handig sommige jongens van 12 en 13 nu al zijn. Topspelers in de dop. Het showaspect is de kick. Kleding, muziek, spel. Image dus.”

,,Maar de teamspirit staat voor de toekomst voorop”, besluit Ron van den Beemt. ,,We zoeken liefhebbers die graag in teamverband willen presteren. Basketbal is een contactsport, maar niet ruw. In september staat een clinic met eredivisiespelers van Landstede uit Zwolle op het programma. We willen veel, maar kunnen het niet alleen. Sponsors zijn welkom.”

u Meer informatie: 0318-630104.

advertentie