Woningbouw Ederveen volop in beweging (+ video)

Nieuws

,,De Leesonhof is een heel interessant project, aangezien de mensen kunnen kiezen tussen huren of kopen en hun eigen huis kunnen samenstellen. Dat levert allemaal verschillende huizen op, die bij elkaar toch weer een eenheid zijn", zei burgemeester Cees van der Knaap. Hij vindt het een schoolvoorbeeld voor huisvesting. In maart was het hoogste punt van dit project. De eerste woningen zijn nu bijna klaar en de mensen staan te trappelen om in hun nieuwe huis te gaan wonen. Alle huur- en koopwoningen in de Leesonhof hebben een eigenaar gevonden.

EDERVEEN - De woningbouw in Ederveen is volop in beweging. Dat was de conclusie van het gemeentebestuur toen zijn dinsdagmiddag een fietstour door Ederveen maakte. Zo was het college onder de indruk van de Leesonhof, waar de woningbouw in volle gang is. Ook de nieuwe wijk Veldjesgraaf maakte indruk. ,,De woningbouw in Ederveen is volop in beweging. Ik ben blij verrast van de kwaliteit", zei burgemeester Cees van der Knaap na afloop.

In de nieuwe wijk Veldjesgraaf bezocht het college het verzorgingshuis. ,,Het ziet er schitterend uit. Wat verwennen we de mensen. Deze wijk is een geweldige aanvulling voor Ederveen", zei de burgemeester enthousiast. En dit is nog niet alles, want er staat nog meer nieuwbouw op stapel. Zo wordt er gekeken of het mogelijk is een nieuwe locatie voor reinigingsbedrijf Lagerweij te vinden. Dit bedrijf is nu aan de rand van het dorp gevestigd aan de Nieuweweg en wil uitbreiden maar dat is op de huidige locatie niet mogelijk. ,,We gaan kijken of er hier woningbouw mogelijk is."

Bovendien zijn er voor de oude locatie van het installatiebedrijf ITH aan de hoofdweg ook plannen voor woningbouw. Het college bezocht de nieuwe locatie aan de Ribesstraat. ,,Het is een prachtig mooi onderkomen." Van der Knaap vindt het verbazingwekkend om te zien hoeveel activiteiten er worden ontplooit in zo'n kleine gemeenschap. ,,Bijvoorbeeld Hilco is een heel modern bedrijf dat deels is geautomatiseerd." Dertig jaar geleden begon de eigenaar als polier en nu staat er een modern bedrijf waar elke dag vijftienduizend kippen worden verwerkt. ,,De kip gaat naar dertig vestigen van Kentucky Fried Chicken. Daar eet je kip uit Ederveen." 's Avonds ging het college nog in gesprek met de Ederveners. ,,Net als in Bennekom, vind ik dat de mensen hier weinig reden hebben tot klagen."

advertentie