Showkorpsen Irene bestaan zestig jaar

22 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Eén groot feest is het dit jaar bij de showkorpsen van Irene Ede. Het naderen van dé jubileumdag 20 juni is dan ook begonnen. Maar liefst 60 jaar bestaat deze in binnen- en buitenland bekende muziekvereniging.

Direct bij de start van 2009 is de evenementencommissie van Showkorpsen Irene Ede begonnen met het jubileumprogramma. In januari begon Irene met een ijskoude verassing: een gratis avondje schaatsen op de ijsbaan in de Cinemec. In goed overleg met de organisatie van friends on ice Ede werd dit mogelijk gemaakt. Aangekomen in februari werd er voor alle leden en een ieder die Irene een warm hart toedraagt een Hollandse avond georganiseerd en in maart de 25e editie van de jaarlijkse playbackshow.

April stond natuurlijk in het teken van de start van het seizoen met op Koninginnedag een grootse streetparade door Ede-Centrum met maar liefst 5 showbands uit heel Nederland. De commissie was hier erg blij mee, aangezien de 24e editie van de Oranjetaptoe werd afgelast door de dramatische gebeurtenissen in Apeldoorn. ,,Ede heeft toch nog een beetje een muzikale Koninginnedag kunnen vieren'', aldus de evenementencommissie.

Deze maand stonden er maar liefst 2 evenementen op de agenda, de Sponsor Bingo Loterij en een dagje actief. Maar liefst 62 nieuwe deelnemers in de Sponsorbingo loterij zijn ingeschreven. Jolanda Janssen, Erika Maassen, Ingrid Ruiter, Yoni Kerkkamp, Melanie van de Langemeen, Berry Janssen en Jonatan de Boer hebben zaterdagmiddag in Amsterdam de telefoon gepakt en getracht zoveel mogelijk nieuwe deelnemers te werven. 62 mensen uit de kring van Irene spelen nu mee in deze loterij. Waarom is dat nu zo belangrijk voor Irene? Van elk lot dat aan onze vereniging is gekoppeld, krijgt onze vereniging elke 4 weken € 4,25. Daarbij komen nog de loten van 11 mensen die al meededen en nu hun lot aan Irene gekoppeld hebben. De inzet van bovenstaande leden levert elke 4 weken € 310,25 op.

Naast deze actie dus het dagje actief. ’s Morgens werd het centrum van Ede omgetoverd met hilarische vossen betreffende de vossenjacht voor de kinderen van Irene. ’s Middags een grootse zeskamp en afsluitend een barbecue met maar liefst 127 eters die zich aangemeld hadden.

Op 18 juli 1949 werden de nu huidige showkorpsen Irene Ede opgericht. Op 20 juni wordt dit groots gevierd. Om 14.00 uur zal er gestart worden met de receptie. Onder andere wethouder Evert van Milligen, de Heidehoogheden en vele anderen zullen daarbij aanwezig zijn. Na wat korte woorden en natuurlijk een muzikale omlijsting zal de receptie langzaam overlopen in dé reünie van Irene.

De evenementencommissie roept (oud)leden en (oud)vrijwilligers op zich op te geven voor deze reünie. Deze reünie is van 15.00 tot 19.00 uur en loopt over naar de feestavond van Irene.

U kunt zich aanmelden op reunie@irene.nl of via de post t.n.v. Irene Reünie 2009, postbus 63, Ede. Uw aanmelding is pas definitief nadat u € 15,00 hebt overgemaakt op rekeningnummer 92.50.67.407 o.v.v. IRENE REÜNIE met je voor- en (meisjes)achternaam. Na ontvangst wordt je toegevoegd aan de aanmeldingslijst op WWW.IRENE.NL.

Maar liefst 387 uitnodigingen zijn er verstuurd naar (oud)leden en (oud)vrijwilligers.

Info: www.irene.nl of bel met de evenementencommissie: Jolanda Janssen: 06-41119999, Ingrid Ruiter: 06-28841403, Albert van Wikselaar: 06-12791425, Erika Maassen: 06-20061070 of Peter van der Jagt: 06-22797397.

foto:

Uniforms van Irene.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie