Europarlementariër Jan Mulder te gast

Nieuws

EDE - De verkiezingen voor het Europees Parlement staan voor de deur. Op 4 juni mag iedereen weer kiezen wie het Nederlandse volk voor de komende vijf jaar mogen vertegenwoordigen in Brussel. In de aanloop naar deze verkiezingen houdt de VVD Ede op dinsdag 26 mei bij Grand Café Restaurant Buitenzorg in Ede een verkiezingsavond met europarlementariër Jan Mulder.

Mulder is sinds 1994 lid van het Europees Parlement en is daar woordvoerder op het gebied van het landbouwbeleid en begrotingsbeleid. Hij zet zich al jaren in voor een geliberaliseerde landbouwsector, met genoeg waarborgen voor eerlijke concurrentie en een goed inkomen voor de Nederlandse boeren. Daarnaast maakt hij zich sterk voor een kleine Europese begroting en verminderde regelgeving uit Brussel. Voor de aankomende Europese verkiezingen op 4 juni wil hij graag voor een vierde termijn herkozen worden met de slogan "zuinig met Europees geld en agrarisch Nederland". Hij staat op de vierde plaats van de VVD-lijst.

Fraudebestrijding

Tijdens deze avond zal Jan Mulder spreken over de onderwerpen waar hij zich in het Europees Parlement voornamelijk mee bezig houdt. Zo zal spreken over de hervormingen die nodig zijn om de Europese financiën op orde te krijgen, waarbij ook fraudebestrijding een belangrijke rol speelt. Mulder heeft zich er recent nog sterk voor gemaakt dat de lidstaten, die 80% van het geld van de EU beheren, politieke verantwoording afleggen voor de besteding van dit geld. Op dit moment doen alleen Nederland en drie andere lidstaten dit en dat is volgens Mulder onaanvaardbaar. Naast deze begrotingsproblematiek zal Mulder ook het een en ander zeggen over de ontwikkelingen in het Europese landbouwbeleid en de toekomst van het landbouwbeleid na 2013, waar hij ook nauw bij betrokken is.

Bovendien zal er ruimte zijn om andere onderwerpen waar in de zaal belangstelling voor is aan de orde te stellen. Zo kan er bijvoorbeeld gediscussieerd worden over de Europese Unie en het Europees Parlement in het algemeen, maar ook over onderwerpen als de toetreding van Turkije, de Europese aanpak van de economische crisis en de rol van Europa in de wereld.

De verkiezingsavond zal om 17.00 aanvangen in Grand Café Restaurant Buitenzorg, Amsterdamseweg 19 te Ede.

advertentie