Landschapsdag in De Valk

Nieuws

DE VALK - Stichting Landschapsbeheer Gelderland houdt zaterdag 13 juni in samenwerking met Gemeente Ede een feestelijke landschapsdag op boerderij van den Top aan de Hoge Valkseweg 74 in De Valk.

Deze dag staat van 10.45 tot 15.00 uur in het teken van het landschap met allerlei activiteiten voor jong en oud. Om 11.00 uur opent wethouder Dekker van de gemeente Ede de landschapsdag.

Bij de opening maakt de wethouder ook de winnaar bekend van de landschapswedstrijd. Kinderen van drie basisscholen uit de omgeving hebben voor deze wedstrijd een kijkdoos met daarin hun favoriete landschap gemaakt. De hele dag is er een informatiemarkt met stands van LTO, het Geldersch Landschap, Stichting Sprengen en Beken en zijn er stands met streekproducten, zoals ‘t Schuurtje. Ook voor kinderen is er iets leuks te doen. Zij kunnen met een schepnet waterbeestjes scheppen uit de sloot en bekijken onder de loep.

Om 11.30 uur geeft Landschapsbeheer Gelderland een inspirerende presentatie over het landschap en laat zien wat u als bewoner kunt doen om het karakteristieke landschap in stand te houden of te versterken. Daarna start er een excursie langs fraaie streekeigen beplantingen die als voorbeeld dienen.

Voor iedereen die ’s middags pas kan komen wordt de presentatie om 13.15 uur opnieuw gegeven waarna om14.00 uur opnieuw een excursie is. Ook kunt u dan mee voor een excursie over hoogstamfruit. Een expert geeft instructies over het beheer en onderhoud van hoogstamfruitbomen. Hij vertelt over de bijzondere rassen uit deze streek: de Lunterse Pippeling en de notarisappel.

Bewoners/grondeigenaren in het buitengebied kunnen zich opgeven voor een beplantingsproject in de gemeente Ede. De landschapsbeheerders van Ede helpen u dan met een plan en de planten. Een unieke kans om het landschap te verfraaien.

Kijk voor meer informatie op www.landschapsbeheergelderland.nl of bel met 026-3537444.

advertentie