Ingezonden brief: 'Een grote adder onder het gras”

Nieuws

Ongeveer een half jaar geleden bekritiseerde ik de gang van zaken in verband met de bijgebouwen van de Concordiamolen.

Deze bijgebouwen zijn in feite geen industrieel erfgoed en zouden met de grond gelijk gemaakt moeten worden, zodat de Concordiamolen zelf en de bij de molen behorende woning beter tot hun oorspronkelijk aanzien zouden komen.

Maar nee, plotseling doken daar de heren Peerenboom en Van de Velde op, die uit eigen middelen de bijgebouwen wat zouden opknappen. Wat een nobel idee! En nu duikt er even plotseling een inkooporganisatie Xandrion op! Ja hoor, de silo’s passen goed bij Xandrion en de heren Peerenboom en Van de Velde lachen in hun vuistjes.

Voor de zoveelste keer wordt de burgerij bedonderd en trekken de zakkenvullers aan het langste eind. Als burger ben ik er nu van overtuigd dat er al jaren vals gespeeld werd en deze ontwikkeling al lang geleden, in het geniep, gepland werd. Als het alleen om de restauratie en het behoud van de molen en woning te doen was geweest, dan was de verhoging van de molen niet nodig geweest.

Dan hadden we nu een molen en woning in de echte originele staat gehad. Dat zou echt goed beleid geweest zijn! Maar helaas, nu hebben we een mooie molen met een monsterlijk onderstuk en nog monsterlijker bijgebouwen. En wat zullen de toekomstige bewoners van de door Kelderman te bouwen nieuwbouwwijk blij zijn met het verkeer dat de vestiging van Zandrion met zich mee zal brengen.

Bedankt gemeente Ede dat U zich door het grote geld hebt laten pakken. Schaamt U.

P.A. kruijt

Appelenburg 34

6712 JG Ede

advertentie