Polar Bears haalt schaal naar Ede (+video)

Nieuws

EDE - Na een zinderende tweede finalewedstrijd zijn de vrouwen van Polar Bears er in geslaagd kampioen van Nederland te worden. In 2007 pakten de vrouwen voor het laatst de landstitel, vorig seizoen moesten de Edenaren Het Ravijn voor zich dulden. Na een knappe overwinning op vrijdagavond in Nijverdal werd Het Ravijn ook in Ede verslagen: 14-13.

door Boy Imminck

Zoals de score wellicht al doet vermoeden ging de wedstrijd in Ede gelijk op. Karin Kuipers (Het Ravijn) toonde in de eerste periode gelijk haar klasse door tweemaal te scoren. Polar Bears hield een goed spelend Het Ravijn op 3-3 na het eerste part.

Climax

Periode twee bracht de thuisploeg een iets comfortabelere voorsprong (8-6), toch bleek de strijd in de daaropvolgende periodes nog niet gestreden. ,,We namen vandaag, net als vrijdag in Nijverdal, ook weer afstand van Het Ravijn. Geleidelijk lieten we die voorsprong toch uit handen lopen.Voor de toeschouwers is het misschien extra spannend, maar het maakt voor mij niet uit hoe je wint, we hebben gewonnen en daar gaat het om", vond speelster Biurakn Hakhverdian.

Na het derde part was de stand 10-8 en had Het ravijn nog alle kansen. Die kansen pakte de ploeg uit Nijverdal ook. Aan de hand van een ontketende Karin Kuipers kwam Het Ravijn met nog twee minuten te gaan op 13-13. De Peppel hield de adem in, de gezichten langs de kant trokken strak. Met nog iets meer dan een minuut te gaan scoorde Polar Bears de 14-13, maar werd deze afgekeurd omdat er al een overtreding was gemaakt door Het Ravijn. Dat betekende een strafworp voor de thuisploeg. Gouden Olympiër Marieke van den Ham, die na dit seizoen stopt op hoofdklasse niveau, schaarde zich achter de bal en trof wederom doel: 14-13. Gescoord zou er niet meer worden, Polar Bears haalde de schaal terug naar Ede.

Lange weg

,,Ik vind het geweldig, prachtig! Dit is waar we voor gewerkt hebben. Zelf heb ik nog nooit de dubbel gewonnen, dan is dit wel gaaf. Vorig seizoen hebben we erg zware tijden gehad, toen hebben we de schouders eronder gezet en het is gewoon allemaal goed gekomen", jubelde speelster Hakhverdian na de wedstrijd. De speelster won binnen een jaar de gouden medaille in Beijing, de KNZB-beker in Amsterdam en de landstitel in Ede.

Trainer Gerrit-Jan Schothans keek terug op de lange weg die Polar Bears moest afleggen naar de landstitel. ,,Vorig jaar ben ik halverwege het seizoen ingestapt, en zijn we gaan bouwen aan een nieuw team. Dit is voor een aantal mensen wel het eindpunt, dus het moest vandaag wel gebeuren. Het is gelukt, we zijn allemaal heel erg blij", aldus de trainer van de Edese landskampioen.

Foto's

1. Aanvoerder Loes Donderwinkel mag op de schouders bij haar ploeggenoten.

2. Tineke Vrij Peerdeman legt aan voor een schot, de offensieve speelster kende een goede wedstrijd.

3. Na het laatste fluitsignaal bedanken de speelsters van Polar Bears het massaal toegestroomde publiek.

4. Voor de huldiging was het al groot feest bij de Berinnen.

5. De schaal was al in Ede, maar blijft ook in Ede.

advertentie