Veel reizigers gestrand op station Ede-Wageningen (+ video)

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De storm die in de nacht van maandag op dinsdag over Ede trok, lijkt hier weinig schade te hebben aangericht. Vielen op andere plekken in het land hagelstenen van vijf centimeter en ontstonden branden door de blikseminslag, in de gemeente Ede lijkt het erop dat er alleen bomen zijn omgewaaid. Dat terwijl het tegen het eind van de nacht aardig tekeer ging. Bij de brandweer kwamen meldingen binnen van bomen op de weg op de Proosdijerveldweg in Ede, de Meikade in Ederveen en de Renswoudsestraatweg in Lunteren.

Wel heeft het treinverkeer veel last van de nasleep van de storm. Door blikseminslagen is het treinverkeer in het hele land ontregeld. Op station Ede-Wageningen stond het perron voor de trein richting Utrecht dinsdagmorgen in de spits vol met reizigers. Rond Amersfoort is er zeer beperkt treinverkeer, waardoor reizigers voor de Valleilijn werden geconfronteerd met een leeg omroepbord.

Boom

Aan de Proosdijerveldweg is een grote boom omgewaaid. ,,Het is maar goed dat de wind de andere kant op stond, want anders hadden wij hem bovenop ons dak gehad'', zegt mevrouw C. Ruttenberg, terwijl ze wijst naar haar woning. ,,Nee, ik heb niet gehoord dat de boom viel, want het ging zo tekeer. Die wind waaide vannacht zó hard. Wel heb ik gehoord dat de brandweer rond een uur of vijf kwam om de boom om te zagen, want hij lag helemaal over de weg heen. Je staat ervan te kijken hoe lang hij dan is. Mijn man was blij dat de boom zijn auto niet heeft geraakt, want daar is hij vlak langs gevallen.''

foto's:

Reizigers die dinsdagochtend wachten op de vertraagde trein.

De omgewaaide boom aan de Proosdijerveldweg, mevrouw C. Ruttenberg en haar hond Bruno.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie