Overleg LOE en STEM mislukt

Nieuws

EDE - Het overleg tussen de Lokale Omroep Ede (LOE) en de Stichting Ede Media (STEM) is mislukt. Dat schrijft de fractie van de PvdA in vragen richting gemeentebestuur. De bemiddelende rollen van wethouder Evert van Milligen en oud-wethouder Gijp van Soest mochten blijkbaar niet baten.

Astrid Wagenaar (PvdA) verklaart dat STEM de gemeenteraad liet weten teleurgesteld te zijn dat het overleg mislukt is. De nieuwe lokale omroep zou niet op de hoogte zijn gebracht van de reden(en).

De PvdA maakt zich zorgen om deze ontwikkling en wijst tegelijkertijd op een uitgebreide oproep van de LOE om verslaggevers, cameramensen en editors voor Ede TV. ,,Bent u het met ons eens dat hier een kans ligt voor STEM? Immers, de apparatuur is voorhanden en het bestuur van STEM geeft aan dat zij hiervoor voldoende vrijwilligers hebben en een vernieuwend concept'', schrijft Wagenaar. De PvdA vraagt zich af waarom het niet mogelijk is dat STEM de televisietak voor haar rekening neemt.

De gemeente wil een advies uitbrengen richting het Commissariaat voor de Media over de representativiteit van de twee lokale omroepen. Het college van b en w gaf al te kennen de voorkeur te hebben voor de LOE, waarbij het gaat om de periode tot 15 maart 2014. Binnenkort moet de gemeenteraad over beslissen welk advies zij gaat geven.

advertentie