Veel mutaties op Edese transfermarkt (update)

29 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Pas op 31 mei is het voetbalseizoen echt afgelopen. Dan is de overschrijvingsperiode voorbij. Of het de sportieve uitdaging is, of dat ook de financiën een rol spelen: feit is dat veel spelers besloten van club te veranderen.

door Wim van Kessel

Gezien de tussentijdse aanpassing van de contracten naar beneden, was het niet helemaal vreemd geweest als een aantal spelers vanwege financiële redenen Bennekom had verlaten. ,,Nu is het eigenlijk bij Ruben de Goede gebleven'', reageert trainer Bram Braam. ,,Hoewel we Ruben graag hadden gehouden, was het een ongelijke verdeling ten opzichte van de anderen. Verder denk ik dat er weinig redenen waren te vertrekken. De jongens hebben met plezier gevoetbald en ook goed gepresteerd. En dat is ze ook wat waard. Bovendien kan ik het begrijpen dat je bij een hele aantrekkelijke aanbieding wel vertrekt. Maar dat doe je niet twee weken voor het sluiten van de transferperiode.''

Braam verwijst daarmee naar de 'zaak' Wouter Lamers. ,,Het is een teleurstelling voor de club én de spelers, dat hij toch wil vertrekken. Want ons betreft blijft hij nog steeds. Hij heeft schriftelijk zijn toestemming gegeven.'' De speler zelf, die met zijn (voormalige) ploegmaten het pinksterweekeinde in Londen doorbracht, wil er niet te veel over zeggen. Alleen dat hij het volgende seizoen voor Dijkse Boys speelt. ,,Mocht dat toch zo zijn, dan is Bennekom de dupe'', stelt Braam. ,,Vanwege financiële redenen kunnen we nu geen extra speler aantrekken. En als hij weg zou gaan, dan zijn we te laat. Dan kun je alleen maar kijken of er nog afvallers zijn uit het betaalde voetbal.''

Met of zonder Lamers, denkt Braam een goede selectie te hebben. ,,Wij beschikken over een jong team, wat zich nog verder kan ontwikkelen. Wat betreft de achterhoede en middenveld borduren we zo veel mogelijk voort op afgelopen seizoen. Voorin hebben we met Dennie Lamers er een snelle spits bij. En Henk van Essen is een speler die een bal kan vasthouden.''

Wijziging

Bij DTS'35 onderging de eerste selectie een behoorlijke wijziging. Zo'n tien selectiespelers vertrokken. Daar tegenover staan vijf nieuwelingen en drie spelers (Mark Drijvers, Arjen Haast en Adhem Kabet), die vanuit het tweede elftal en de A1 overkomen. ,,Ik denk dat we een sterkere en meer uitgebalanceerde selectie hebben'', oordeelt Eric Speelziek. ,,Er is meer lengte, kracht en ervaring. Tel daarbij dat we het volgende seizoen wel kunnen beschikken over de dit jaar lang geblesseerde Jillert Krikke en Martin Speelziek, en met Jerry Vermeer een ideale stand-in hebben voor Dino Hasimbegovic, en ik kan alleen maar zeggen dat ik tevreden ben.''

Speelziek heeft volgend jaar drie assistenten in de personen van Jos Dekker, Paul Bremer en Berry Radstaat. ,,De bedoeling is met zijn vieren 1 en 2 samen te trainen onder mijn verantwoordelijkheid. Berry zal het eerste aanspreekpunt voor DTS 2 worden.'' In het begeleidingsteam zal een nieuwe assistent-scheidsrechter moeten komen. Tijmen Slok heeft aangegeven te stoppen.

Ook het volgende seizoen zal Speelziek DTS en TEC trainen. ,,De intentie was niet verder te gaan in Tiel. Want twee clubs trainen en iedereen weekeinde weg, is wel heel intensief. Maar ik ga met TEC nu samen doen van Dennis van Toor. Is er toch een mogelijkheid een keertje over te slaan.''

Oude nest

De vier nieuwkomers bij Blauw Geel'55, keren allemaal terug op het oude nest. De laatste was Wesley Vanderlijde van Bennekom. Verder komt Jorik van Ruiswijk vanuit de A-junioren over. ,,Allemaal goede voetballers, die zorgen voor meer concurrentie '', stelt Martin Laamers. Buiten de zwaar geblesseerde Patrick Robben, is het volgens Laamers nog niet helemaal zeker of Karsten Tuitert ook gaat spelen voor het eerste elftal. ,,Maar hoe dan ook, ik ben tevreden met de selectie.''

Na de leegloop van een jaar geleden, viel het aantal wijzigingen, zeker gezien de degradatie, relatief mee bij Lunteren. ,,Ik denk dat we er niet zwakker op zijn geworden'', meent Dick Eijlander. ,,Voor het komende seizoen is er dan ook maar één opdracht: terug naar de tweede klasse.''

Daar zit Advendo'57 nog steeds. Het verloop in Ederveen is altijd minimaal. De nieuwkomers komen vooral uit de A1. Rico van Beek, Dick ten Ham, Gerben Hendriksen, Niels van Ginkel, Timon Schuurman en Mark Jansen worden toegevoegd aan de groep voor Advendo 1 en 2. Aardig detail is dat de laatste drie nazaten zijn van spelers (Henk van Ginkel, Ceel Schuurman en Bert Jansen) die regelmatig acteerden in de hoofdmacht van Advendo'57.

Sjeik

Bij Otterlo leek net voor sluiting nog een sjeik te zijn langsgekomen., Want zowel Eric Lagerwey als Nico Pluimers besloten de overstap te maken. ,,Ik wil nog eens graag weten hoe het is te spelen in een ander team dan dat van SDS'55'', reageert Lagerwey. ,Het is beslist niet uit onvrede of zo. Hoewel de laatste twee jaar niet de leukste zijn geweest in Wekerom, is de sfeer daar altijd goed gebleven. SDS is en blijft de leukste club. Maar ik denk dat Otterlo ook een leuke club is. Het is ook mijn eigen initiatief geweest. Ik ben niet benaderd of zo. Ook het feit dat SDS nu een klasse lager acteert, speelt geen rol. Hoe ze bij SDS reageerden? Ze dachten eerst dat het een grapje was'', eindigt de 27-jarige verdediger annex middenvelder uit Otterlo.

Nico Pluimers zal in eerste instantie in Otterlo keeperstrainer worden. ,,Vanwege privé redenen wil ik het jaartje rustig aandoen'', geeft de 28-jarige Pluimers als hoofdreden. ,,Mijn vriendin is zwanger, ik heb net een nieuw huis en volg nog een studie voor makelaar. Dat SDVB nog een doelman in de persoon van Atam Koroglu heeft aangetrokken speelt een beetje mee, maar is dus niet de hoofdreden.'' Otterlo had in de persoon van William Liefting al een nieuwe doelman aangetrokken. ,,Ik heb William nog even gebeld en aangegeven dat het absoluut niet de bedoeling is dat ik ga keepen.''

Bij SDS'55 en Harskamp waren er net als anders weinig mutaties te noteren. Ook bij Fortissimo bleef het relatief rustig. De nieuwe trainer Frans van Beek ziet een aantal bekende gezichten bij Ede/Victoria. Want hij nam een aantal mee van zijn oude club Wageningen. Hoewel er vier spelers stoppen bij Edesche Boys, heeft Etienne Jansen gezien het aantal nieuwelingen meer keus in de vierde klasse. FC Jeugd heeft als enige club zelfs internationaal toegeslagen. Ergin Sariusta keert via avonturen bij Bennekom, Top Oss, en de Turkse profclub Surmenespor terug op het oude nest.

Overzicht

Bennekom

Nieuw: Henk van Essen (Sparta Nijkerk), Tim Gerrist (NEC A1), Rogier Gerritsen (beloften Go Ahead Eagles), Jeremia Kortmann (Vitesse A1), Dennie Lamers (WAVV), Fabian van der Post (ONA) en Anouar Tighadouini (GVVV)

Weg: Ismail el Abbassi (FC Omniworld), Ruben de Goede (Sparta Nijkerk), Kerwin Hartman (AFC), Jacco Meurs (gestopt), Wouter Lamers (Dijkse Boys) en Roy de Ruiter (beloften Vitesse).

DTS'35

Nieuw: Dennis van Beukering (Rheden), Dino Hasimbegovic (Rheden), Chika Okere (Rood Wit Groesbeek),Yoram Pesulima (Vitesse A1) en Joël Titaley (VVA'71).

Weg: Ariën Arends (student Amerika), Badr Azoum (SC Oranje), Moussa Hamdaoui (gestopt), Gerwin Hoogendoorn (VRC), Jan Jansen (DFS), Erwin van de Kolk (AVW'66), Merijn Lagerwaard (gestopt), Lesley Nap (Lunteren), Walid Omar (SDV Barneveld) en Frank Polman (gestopt).

Blauw Geel'55

Nieuw: Berry van den Brandhof (TEC Tiel), Wesley Vanderlijde (Bennekom), Patrick Robben (TEC Tiel) en Karsten Tuitert (VRC).

Weg: Ruud Bettink (Lunteren), Lars Spans (SDS'55) en Erdal Topal (FC Jeugd).

Advendo'57

Nieuw: Nico van Roekel (NSC Nijkerk) en Bastiaan Veldhuizen (Renswoude)

Weg: Teus van den Brink (gestopt)

Lunteren

Ruud Bettink (Blauw Geel'55), Dennis van de Bunt (GVVV A1), Rick Degenaar (SDVB), Arne de Muijnck (Ede/Victoria), Lesley Nap (DTS'35) en Gerbert van Veldhuizen (GVVV A1)

Weg: Gilbert Bos (stopt), Jaco Jacobs (stopt), Bennie Jansen (DFS), Evert-Jan Otten (VVA'71), Ruud Overeem (Terschuurse Boys), Pascal Pol (stopt) en Edward Sijahailatua (stopt).

Otterlo

Nieuw: Nico Pluimers (SDV Barneveld), Harrold Niemeijer (zaal), Eric Lagerwey (SDS'55), William Liefting (VVOP) en Marco Nieuwenhuis (Ede/Victoria).

Weg: Edwin Lagerwey (stopt) en Geert Jan Ritsema (stopt)

SDS'55

Nieuw: Alfred van Middendorp (Veluwse Boys), Kees Nagel (Ede/Victoria) en Lars Spans (Blauw Geel'55)

Weg: Erwin van den Brink (stopt) en Eric Lagerwey (Otterlo)

Harskamp

Nieuw: niemand

Weg: Stephan van der Laan (VVA'71)

Ede/Victoria

Nieuw: Mark Boonman (Wageningen), Wilrit Bos (Wageningen), Matthijs Broeders (Wageningen), Farit Chabhari (Fortissimo), Mohamed Chabhari (DTS'35), Ky Yong Chen (Redichem), Andrew Dekker (was gestopt), Michael van Dommelen (was gestopt), Tjerk Terpstra (Wageningen), Jeroen Versteeg (Wageningen) en John Willemse (DTS'35).

Weg: Mohamed Hamdaoui (Edesche Boys), Arne de Muijnck (Lunteren), Kees Nagel (SDS'55) en Marco Nieuwenhuis (Otterlo).

Fortissimo

Nieuw: Bart Buitenhuis (DTS'35), Chris Hiemstra (SDV Barneveld), Jeffrey Kreybolder (Bennekom 2) en Robert Rutjes (DTS'35).

Weg: niemand

Edesche Boys

Nieuw: Ilias El-Aarrass (Fortissimo), Mohammed Azdad (FC Jeugd), Davy Bakkers (WAVV), Danny van den Brink (Fortissimo), Mohamed Hamdaoui (Ede/Victoria), Soufian Hamdaoui (Blauw Geel'55), Arjan Jansen (Fortissimo), Richard Joosten (WAVV), John Lieftink (WAVV) en Melvin van der Meulen (Ede/Victoria).

Weg: Bart van den Brink (stopt), Arjan Hardeman (stopt), Stefan Jansen (stopt) en Wilfred van Ooijen (stopt).

FC Jeugd

Nieuw: Mohammed Akdeniz (DTS'35), Yusuf Akdeniz (DTS'35), Tolga Karpuz (DTS'35), Hasan Sali (onbekend), Hüseyin Sali (onbekend), Erdal Topal (Blauw Geel'55), Ergin Sariusta (Surmenespor, Turkije) en Murat Sariusta (DTS'35).

Weg: Mohammed Azdad (Edesche Boys), Mimoun Hamdane (niet bekend), Orhan Inan (Barneveld), Salih Inan (Barneveld), Karim Lahri (SC Oranje), Bahattin Saglam (Barneveld), Ilkan Tomruk (DTS'35 A1) en Robbin Wien (RVW).

Op de foto's Patrick Robben en Berry van den Brandhof die beiden terugkeren naar Blauw Geel'55.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie