Vader Katja Leendertz vertelt exclusief verhaal aan Ede Stad.nl (+video)

29 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De vader van Katja Leendertz heeft vrijdagochtend exclusief zijn verhaal gedaan aan Ede Stad. De vader belde vanuit de Verenigde Staten met nieuwsblad Ede Stad om zijn kant van het verhaal te vertellen. Hij zegt dat hij erg geschrokken is van de paniek die na de ontvoering is ontstaan. ,,Ik heb zes jaar strijd gevoerd. De moeder heeft de laatste jaren alle contact met mijn dochter tegen gehouden. Ik heb nu eindelijk alleenrecht over mijn dochter gekregen en ik heb haar gelijk opgehaald bij school."

door Lisette Ruzius

De vader vindt het verschrikkelijk dat hij als boeman door mensen wordt afschilderd. ,,Het gaat fantastisch met haar hier in Pennsylvania'', gaat de vader verder. ,,Ze lacht, ze giechelt en ze heeft nieuwe kleren gekregen.''

De man heeft de moeder niet laten weten dat de rechtbank in zijn voordeel had beslist, omdat hij bang was dat zijn ex Katja zou ontvoeren naar de Oekraïne, waar de moeder van origine vandaan komt. ,,Als zij had geweten dat ik volledig gezag had gekregen, dan had ze Katja meegenomen en had ik haar niet meer gezien. Ik heb altijd geprobeerd alles met schikken te regelen, maar dit is het eindpunt van de pyramide die door de moeder is gespitst."

Psycholoog

Hij vervolgt: ,,Het is nu mijn verantwoording dat de moeder haar kind gaat zien. Ik hoop dat ze hieraan mee gaat werken. Natuurlijk heeft mijn dochter gehuild omdat ze haar moeder wilde zien. We hebben morgen een afspraak met de psycholoog, want ik wil mijn kindje graag goed verzorgen." Volgens de vader kan Katja het goed vinden met haar nieuwe moeder. ,,Ik heb een Russische vrouw en ze gaan goed met elkaar om. Naar omstandigheden is Katja gelukkig.''

Toen de vader hoorde over de paniek die in Ede was ontstaan, heeft hij gelijk met de politie gebeld. ,,Ik wist niet dat er kortgeleden een kind was ontvoerd door ontuchtplegers. Ik had die paniek nooit verwacht, want ik haalde gewoon mijn dochter op."

De vader vertelt dat zijn dochter geboren is in de Verenigde Staten. ,,Ik ben zelf in 1979 naar Amerika vertrokken." De vader had zijn dochter sinds september 2006 niet meer gezien. ,,Ik was er helemaal kapot van. Ik heb tienduizenden dollars uitgegeven aan advocaatkosten. De moeder zei altijd dat ik mijn dochter mocht zien, maar heeft nooit meegewerkt. Dat is precies de reden waarom ik nu van de rechter het volledige gezag over mijn dochter heb gekregen."

Huilen

Volgens de vader heeft de moeder altijd het volledige contact tussen hem en zijn dochter afgehouden. ,,Dat ging mij erg aan mijn hart. Ik kon nooit telefonisch met Katja spreken en ook kreeg ze mijn cadeautjes niet. Daar heb ik erg onder geleden. Ik ben dolgelukkig dat ik mijn dochter nu bij me heb. Natuurlijk zijn er momenten dat Katja even moet huilen. Dit is de afsluiting van haar oude leven, maar er gaan nu nieuwe dingen gebeuren die ook mooi zijn.''

De politie bevestigt ook met een man gesproken te hebben die zegt de vader van Katja te zijn. Dit laat politiewoordvoerder Paul Koetsier weten. De man heeft dezelfde details verteld als in dit verhaal staan. ,,We weten alleen nog steeds niet hoe het met Katja gaat, want we hebben haar zelf nog niet gesproken", aldus Koetsier.

Ede Stad heeft inmiddels ook de moeder van Katja gesproken, maar ze wil helaas niet reageren.

Zie ook het filmpje.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie