Politie achtervolgt bromfietser

Nieuws

EDE - Een 18-jarige Edenaar is zondag rond 04.30 uur in zijn woonplaats door de politie aangehouden. Dit gebeurde na een korte achtervolging.

Agenten kwamen die nacht de Edenaar tegen in het uitgaanscentrum. Ze spraken hem en roken een alcohollucht. Tevens zagen ze dat hij een scooter zonder kentekenplaat bij zich had. Ze waarschuwden hem niet te gaan rijden. Even later zien ze hem toch rijden; met een passagier achterop. Ze probeerden hem staande te houden, maar de Edenaar reed door. Hierop werd de achtervolging ingezet.

De agenten raakten de scooter even kwijt, maar kwamen hem op de Breelaan weer tegen. De passagier was er toen ook nog steeds bij. De scooter werd de stoep opgestuurd. Toen de bestuurder een bocht naar rechts maakte, raakte hij vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en kwamen de twee jongens ten val. De twee renden weg; beiden in een andere richting. De bestuurder werd achtervolgd. Hij werd uiteindelijk in een doodlopende steeg van de Nieuwe Stationsstraat aangetroffen. Daar lag hij op zijn buik op het dak. Vervolgens werd hij aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal vanwege rijden onder invloed opgemaakt. Tevens kreeg hij bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs, kenteken en verzekering.

advertentie