Sportschool Venendaal pakt twee judotitels in Lelystad

Nieuws

EDE - Drie judoka’s van Sportschool Venendaal waren zaterdag actief bij een judotoernooi in Lelystad.

Charlene van der Deijl, Wesley Schimmel en David van de Pol waren hier aanwezig. Geen eenvoudig toernooi.

In de gewichtsklassen van Van de Pol waren ongeveer achttien judoka’s in competitie. Hij wist eerst winnaar te worden in zijn poule, na vier gewonnen wedstrijden.

Vervolgens moest hij nog aantreden tegen de winnaars uit de andere poules. Ook deze wedstrijden wist het overtuigend te winnen. Een mooie eerste prijs voor David van de Pol.

Ook Wesley Schimmel verging het goed. Hij werd tweede in de poule. Bij hem gingen de beste twee per poule naar de kruisfinale. Hier wist hij de halve finale en de finale te winnen. Met één verloren wedstrijd toch nog kampioen geworden!

Charlene van der Deijl had ongeveer vijftien dames in haar gewicht. Zij werd eerste in haar poule en moest vervolgens ook tegen de nummers één van de andere poules.

Jammer genoeg viel er een dame af. De wedstrijd die zij moest judoën was dus meteen de finale. Jammer genoeg kon zij deze partij niet winnen afsluiten. Toch een mooie tweede plaats.

Het einde van het seizoen nadert, komend weekend gaan er judoka’s naar Friesland en een week later is er nog het Intern Super Team Toernooi in de sportschool in Ede Rietkampen.

www.info@sportschool-venendaal.nl

advertentie