Nieuwste fitness concept bij Tesqua

Nieuws

EDE - Na een goed voorbereide planning was het afgelopen week dan zo ver. De fitness afdeling bij Tesqua Health- & Racketcentre werd helemaal opnieuw ingericht. Niet alleen werd de huidige apparatuur vervangen door de nieuwste fitnessapparaten (sommige zelfs met geïntegreerde TV en Ipod functie) maar ook werd er geverfd en nieuwe vloerbedekking gelegd. Maarten Stuivenberg en Marieke Schimmel, eigenaren van Tesqua, zijn erg enthousiast over het eindresultaat.

,,Een herinrichting vergt een grote voorbereiding", aldus Maarten. ,,Dit begint natuurlijk met het vinden van de juiste apparatuur. We hebben bij verschillende aanbieders gekeken, maar zijn toch trouw gebleven aan fitness apparatuur van Life Fitness. Samen met hen hebben we gekeken naar een juiste opstelling. We gaan nu werken volgens het nieuwste concept. Dit concept wordt ook wel het zone-concept of 'the journey' genoemd. The journey omdat we sporters als het ware meenemen op reis langs verschillende zones en mogelijkheden. Door in zones te werken kan iedere sporter op zijn eigen niveau trainen. De sporter kan zelf kiezen wat zijn eindstation wordt."

Marieke vult daarbij aan dat iedere sporter nog steeds als individu wordt gezien en dus ook daarom een eigen programma krijgt dat wordt aangepast aan de doelstellingen van deze persoon.

Running class

In de fitness zaal is een duidelijk onderscheid aangebracht in de zones door middel van kleuren en wandjes. Op één van de wandjes staat de tekst running class. Maarten vertelt enthousiast over de running class. ,,Running class wordt gegeven op loopbanden. Er kunnen vijf mensen aan deelnemen. Je verwacht het misschien niet, maar je kunt hele leuke dingen op de loopband doen. Natuurlijk is het doel uithoudingsvermogen te verbeteren. Omdat de loopbanden in snelheid en in hoogte verstelbaar zijn geven we running class op verschillende niveaus."

Ook de circuit trainingen zijn nieuw. Deze training wordt ook op verschillende niveaus gegeven en heeft als doel de spieren te versterken. ,,Het sporten in een groep werkt voor veel mensen stimulerend en is erg toegankelijk", geeft Marieke aan. ,,Ook zijn we erg blij met de 'functional zone' waar we alles in huis hebben voor een goede stabiliteitstraining. Deze zone is ook heel geschikt voor mensen met medische klachten."

Natuurlijk is iedereen van harte welkom om het resultaat te komen bekijken. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken voor een geheel vrijblijvende rondleiding. Tesqua Health- & Racketcentre is gevestigd aan de Horsterweg 3 in Ede en bereikbaar op telefoonnummer 0318-631090.

advertentie