Meer grond voor kulturhus, school en woningen

22 juli 2009 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - Uitbreiding van bouwkavels aan de noordoostkant van het huidige dorpshuis moet de betaalbaarheid mogelijk maken van de plannen van een kulturhus, een nieuwe basisschool en woningen aan het Dorpsplein en de Evekinkweg. Dit voorjaar werd duidelijk dat het niet mogelijk bleek om de plannen (sinds 2005 onderzocht) binnen de beschikbare budgetten te realiseren en dat dit de oorzaak was van de stagnatie van de ontwikkeling.

Met de marktpartijen Woonstede, Rabo en het schoolbestuur had het gemeentebestuur een intentieovereenkomst gesloten om de haalbaarheid te onderzoeken. Dit bleek dus niet het geval. Uitbreiding met naastgelegen bouwkavels moet leiden tot een budgettair neutraal plan.

In dat nieuwe plan gaat het om het kulturhus (met sporthal) frontaal vooraan, het dichtst bij de Edeseweg. Ten noordoosten worden twee keer vijftien appartementen gebouwd, waarvan de helft 'vrije keus' is. Ten zuidoosten daarvan moet de basisschool verrijzen met dertien klassen en een peuterspeelzaal (langs de beek). Aan de Evekinkweg staan twee bouwprojecten gepland: een winkelhaak van vijftien appartementen en aan de westkant van deze straat nog eens zes tussenwoningen en twee hoekwoningen.

Het genormeerde bedrag voor de school is 3.303.187 euro, inclusief grond. Het bestuur van Scholen met de Bijbel zal 300.000 euro zelf bij moeten dragen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie