Wilde Westen centraal bij filmpremière Suske en Wiske

22 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Een tros bekende Nederlanders was zondagmiddag in Cinemec present tijdens de première van de computergeanimeerde film 'Suske en Wiske en de Texas rakkers'. ,,De strip blijkt veel populairder dan bijvoorbeeld Asterix'', licht Caroline de Jongh toe. Er kwam 1500 'man' op af, terwijl de kinderen en hun ouders nu goed konden zien welke BN'ers met hun stem achter de striphelden zitten.

De dresscode was 'wild west', waaraan een aantal bezoekers gehoor had gegeven. Zo kon je Indianen en cowboys rond zien lopen. Bovendien was de bioscoop qua decor aangepast aan het Wilde Westen en waren er activiteiten die daarbij aansloten: een schiettent, een rodeostier en een luchtkussen. Het slechte weer gooide hier helaas wel een beetje roet in het eten.

De film werd met luid applaus ontvangen. De jeugdige kijkers, maar ook hun ouders bleken onder de indruk van de film. In de zaal zat bovendien familie van Willy Van der steen, de Belgische bedenker van Suske en Wiske. Zij konden hun waardering niet onder stoelen of banken steken en moesten bekennen dat er een indrukwekkende film is neergezet.

Judoka

De namen die garant staan voor de expressieve stemmen in de film zijn: Marijn Klaver en Nanette Drazic (Suske & Wiske), judoka Dennis van der Geest (letterlijk en figuurlijk de 'zware jongen' Bill Buster), Frank Lammers (Lambik), Raymonde de Kuyper (tante Sidonia), Pierre Bokma (professor Barabas), zanger Xander de Buisonjé, grappenmaker Jeroen van Koningsbrugge van de Lama's (in een dubbelrol als de foute verkopers Theofiel en Theodore) en een Spaans pratende Javier Guzman (cabaretier, nu als de wat sullige Manuel). Actrice Jennifer Hoffman maakt indruk met een lied dat zij zingt als de rondborstige en sexy Miss Missy, naast de titelsong 'Dat ben jij', vertolkt door Jim Bakkum (bekend van onder meer 'Idols').

De film bevat vette knipogen naar bekende 'gewone' films als The Matrix, Hannibal en enkele Pixar-films. Dus ook voor volwassenen zal de animatiefilm een glimlach op het gezicht toveren. 'Suske en Wiske en de Texas rakkers' kan zich qua verhaal meten met kaskrakers als Ice Age en Shrek. Met het kleine budget van slechts 9 miljoen euro maakten Jan Theys, Eric Wirix, Wim Bien en Mark Mertens dit waar, de personen die zondag ook in Cinemec de eerste vertoning bekeken.

Bekende Nederlanders die hun stem verleenden aan de computergeanimeerde film. Ze waren zondag in Ede aanwezig tijdens de première.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie