Politieman in opleiding buiten functie gesteld na aanhouding

Nieuws

EDE - De korpschef van de politie Gelderland-Midden heeft dinsdag een 21-jarige politiemedewerker in opleiding buiten functie gesteld vanwege ernstig plichtsverzuim. De man uit Ede werd afgelopen zondag in Zandvoort aangehouden door de politie Kennemerland.

Surveillerende politiemensen van de politie Kennemerland zagen zondagmiddag op de Boulevard Barnaart in Zandvoort een verkeersregelaar op een crossmotor rijden waar geen kentekenplaat op zat. Bij controle bleek de man een 21-jarige man uit Ede die als verkeersregelaar actief was bij een evenement op het circuit. Voor zijn motor bleek geen kenteken te zijn afgegeven en verder was de man niet in het bezit van een motorrijbewijs.

De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar bleek dat hij een politieman in opleiding voor het korps Gelderland Midden is. Volgens de politie had hij de motor naar Zandvoort meegenomen op een aanhanger achter zijn auto. In zijn auto zouden ook enkele politiespullen liggen die de man in het kader van zijn opleiding in zijn bezit heeft maar die hij niet mee mag nemen, zoals een wapenstok, een oefenbusje pepperspray en handboeien. Verder lag er een neppistool in de auto.

De politie heeft alles in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Het bureau Veiligheid en Integriteit van de politie Gelderland-Midden onderzoekt de zaak.

advertentie