Vlamingen heersen bij skeelerronde van Otterlo (+video)

25 juli 2009 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - De 23e skeelerronde van Otterlo kende een hoog Belgisch gehalte. In drie van de vijf categorieën reed een zuiderbuur als eerste over de streep op de Sportlaan. Maar dat deed niets af aan het succes van het evenement. Het weer was goed, de wedstrijden mooi en het publiek was weer massaal naar Otterlo gekomen.

En dus was er na afloop een tevreden organisator Rob Hummelen te vinden op het feestplein in hartje Otterlo. ,,Ja, ik ben super tevreden. We hadden mazzel met het weer en we hebben fantastische wedstrijden gezien. Het is een geweldig evenement."

Ronde voorsprong

De wedstrijd bij de vrouwen kende een opmerkelijk verloop. Elma de Vries ging er in haar eentje vandoor en kon uiteindelijk ook in haar eentje het hele peloton op een ronde zetten. Dat gebeurt zelden in de skeelersport. Ook bij de mannen nam de leiding van de wedstrijd een volle ronde voorsprong. Klassementsleider Crispijn Ariëns en de Belg Bart Swings gingen er vandoor en de rest was geslagen.

,,Normaal is Otterlo een hele snelle ronde", gaat Hummelen verder. ,,Er zijn dan ook vaak weinig ontsnappingen te zien hier. Maar nu wel en dan ook meteen een volle ronde. Dat is wel uniek ja. Maar iedereen wil in Otterlo winnen."

Grote namen

De organisatie was er wederom in geslaagd grote namen naar Otterlo te halen. In de wedstrijden om de gouden Luctra skeeler twee mannen en twee vrouwen die alle vier grote kans maken op deelname aan de Olympische Spelen in Vancouver, volgend jaar. Bij de vrouwen moest Marja Vis haar meerdere erkennen in topsprintster Annette Gerritsen. ,,Er was gewoon niet veel te doen tegen dat sprintgeweld", zei Vis na afloop. En Gerritsen: ,,Ik besloot om eerst maar eens te kijken wat Marja deed en voorzichtig de bochten in te gaan. Het laatste rechtte stuk ben ik vervolgens vol de sprint aan gegaan."

Bij de mannen ging de gouden Luctra skeeler voor de derde keer naar Mark Tuitert. Vorig jaar versloeg hij Gerard van Velde, dit jaar was Jan Bos de klos. ,,Het is een snel rondje, maar die chicane aan het eind is wel erg lastig. Dat bochtje naar rechts, daar schrok ik wel even van. Toen ben ik volle bak door die straat gaan rossen, maar het was net te laat", zegt Bos.

Endie van Laar

De lokale inbreng in de skeelerronde van Otterlo was opnieuw beperkt tot de B- en de C-rijders. Endie van Laar reed nog het beste. En dat terwijl hij net terug was van vakantie. ,,Ik ben er niet helemaal klaar voor, maar deze wedstrijd wil ik toch niet missen", sprak Van Laar voor de wedstrijd. Hij ging voortvarend van start, maar werd uiteindelijk 28e.

Uitslagen

A-rijders

1. Bart Swings (B)

2. Crispijn Ariëns

3. Ferre Spruyt (B)

Vrouwen

1. Elma de Vries

2. Brooke Lochland

3. Anniek ter Haar

Beloften

1. Sander Corne (B)

2. Gerard Nijgh

3. Taeke van Lingen

28. Endie van Laar (Otterlo)

30. Pieter van Kruistum (Otterlo)

31. Bart Hakstege (Ede)

C-rijders

1. Erik Tange

2. Erwin Wartenhorst

3. Rob Baars

21. Dirk Hendriksen (Ede)

Masters

1. Jean-Luc Ostyn (B)

2. Henk Smit

3. Henk Lankhof

Foto 1:

Winnaar Bart Swings gaat met voorsprong de laatste bochten in.

Foto's 2 en 3:

Elma de Vries: een klasse apart bij de vrouwen.

Foto 4:

Bart Swings.

Foto 5:

Start dames.

Foto 6:

Beloftenkoers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie