Harskampse Stolpesoap krijgt wederom vervolg

Nieuws

HARSKAMP - Vijf voor twaalf heeft - ook onverwachts voor wethouder Wilke Dekker - een nieuwe eigenaar zich gemeld voor de realisatie van woon- en zorgcentrum de Stolpe aan de locatie Dabbeloseweg - hoek Dorpsstraat in Harskamp. ,,Eind augustus heb ik samen met een vertegenwoordiger van Opella een gesprek met die eigenaar,” zegt wethouder Dekker.

Door het telefoontje van deze persoon, die grotendeels eigenaar zou zijn van de locatie Dabbeloseweg-hoek Dorpsstraat lijkt de rol van Bolte Vastgoed uit Vriezenveen, van wie iedereen dacht dat zij eigenaar waren van het terrein aan de Dabbeloseweg, voorbij te zijn. Eigenlijk was was door zorgorganisatie Opella en de gemeente Ede al besloten dat Smachtenburg de nieuwbouwlocatie van de Stolpe zou worden. Opella heeft plannen om de Stolpe te vervangen door nieuwbouw. Op de nieuwe locatie worden 43 appartementen/woningen gebouwd en 24 plaatsen voor verpleeghuiszorg.

Daarnaast richt Opella er een wijkservicecentrum in van waaruit een breder pakket aan services aangeboden wordt aan de inwoners van Harskamp. De Edese gemeenteraad heeft nog geprobeerd dat de Stolpe een nieuw stekkie zou krijgen op Dabbeloseweg. Iets dat tot nu toe niet was gelukt. ,,De leden van de raad hebben het ook helemaal gehad met Bolte,” aldus Wilke Dekker. Voor de wethouder staat als een paal boven water dat Opella in 2011 een nieuw centrum in Harskamp moet realiseren, op welke plek dit ook wordt in Harkamp. ,,Als dat niet lukt loop je eventueel de kans dat het centrum in Bennekom komt.”

advertentie