Vakantie Spelweek zoekt nog vrijwilligers

Nieuws

EDE - Elk jaar (sinds 1991) organiseren Welstede Welzijnsgroep en 's Heeren Loo een Vakantie Spelweek voor kinderen met een verstandelijke beperking uit de gemeenten Ede en Wageningen. In de vijfde week van de schoolvakantie, van 10 tot 14 augustus is er een week vol activiteiten. Er kunnen maximaal 50 kinderen meedoen. De organisatoren zoeken nog enkele vrijwilligers die hun steentje bijdragen.

,,Ieder jaar zijn zo’n 40 tot 50 vrijwillige medewerkers nodig om de week voor de kinderen tot een echte feestweek te maken. En niet alleen voor de kinderen moet het een leuke week worden: de ervaring leert dat ook vrijwilligers een hele leuke tijd hebben'', verklaart Arthur Kleuskens van Erbij Horen. ,,We zijn dus dringend op zoek naar mensen die deze week beschikbaar zijn en het leuk vinden om te komen helpen. Specifieke ervaring met de doelgroep is geen vereiste. Er zijn genoeg ervaren mensen aanwezig om je bij te staan. We verwachten alleen dat je beschikbaar bent van 8.30 tot 16.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 22.30 uur.''

Het programma wordt gemaakt door een werkgroep van vrijwilligers onder leiding van twee beroepskrachten. Zoals ieder jaar is gekozen voor een thema. Dit jaar is dat ‘Het Caesar Mysterie’: een spannende week waarin de kinderen als detectives op zoek gaan naar belangrijke sporen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd op het gebied van sport en spel, muziek, toneel, dans en creativiteit.

De Spelweek vindt plaats in het schoolgebouw van de Toekomst, Asakkerweg 5 te Ede. Belangstellenden kunnen zich melden bij Welstede Welzijnsgroep, Arthur Kleuskens, tel. 641616, of per mail: akleuskens@welstede.nl.

advertentie