Veelpleger diefstal en inbraak moet eerst afkicken

29 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De rechtszaak tegen een 36-jarige veelpleger uit Ede, die ditmaal werd verdacht van een reeks diefstallen en inbraken in Ede en De Klomp, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Zijn voorarrest wordt geschorst, zodat de man kan afkicken van zijn drugsverslaving in een kliniek. Zo bepaalde de politierechter in Arnhem. Over ongeveer een half jaar zal de rechter de zaak opnieuw bekijken.

De Edenaar bekende tussen juli 2008 en april 2009 zo’n zeven inbraken te hebben gepleegd. Met name in de kiosken van station Ede-Wageningen en station Veenendaal De Klomp richtte hij veel schade aan.

In november sloeg hij de voorruit van een auto op de Padberglaan in om een tomtom te stelen. In december brak hij in bij een tandartsenpraktijk op een kazerne. En in maart van dit jaar stal hij een stofzuiger in een elektronicawinkel. Van de opbrengst bekostigde hij zijn verslaving.

De man heeft een ellenlang strafblad vol inbraken en diefstallen. De 36-jarige heeft ook een groot deel van zijn leven vastgezeten. Verschillende therapieën hebben tot nog toe geen effect op hem gehad. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie