Truck & Tractorpulling meer dan 'brute paardekrachten'

29 juli 2009 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Kinderen die rondcrossen op quads, nauwkeurig handzagen, boarding voetbal, het waren donderdag nevenactiviteiten die opvielen aan de Tepelenburgerweg tijdens de veertiende editie van Truck & Tractorpulling in Harskamp. De middag en avond was de voorbode op wat vandaag (vrijdag 24 juli) te gebeuren staat: nationale wedstrijden van trucks en tractoren die van 17.00 tot 24.00 uur met 'brute paardekrachten' in de machines indruk gaan maken.

De organisatoren pakten dit jaar nog groter uit dan de afgelopen jaren. Het bestuur van vijftien man investeerde vooral in de activiteiten op de donderdagavond voor de bezoekers. ,,De kwalificatieronde voor standaard tractoren, die we donderdagavond zouden houden, hebben we uitgesteld, omdat het terrein erg drassig is. Het weiland hebben we gespaard voor vandaag'', licht organisator Jaco van Huigenbos toe. ,,Maar de bezoekers bleken donderdag erg tevreden over de entourage. Er zijn zo'n vijfhonderd mensen geweest, meer dan vorig jaar. Het was een gezellig dorpsfeestje.''

Donderdag konden bezoekers ook kijken naar demonstraties van de brandweer, een schapendrijver met boardercolly-honden en was er een kindertheatershow. Bovendien was er een beurs.

Fendt en Deutz

Vandaag is er ook een dealertrek. Dan kan iedereen onder begeleiding (vanaf 16 jaar) op een grote tractor een keer voor de sleepwagen rijden. Grote merken zoals: Fendt, Deutz, New-Holland, MF en Valtra zullen hier met hun paradepaardje aanwezig zijn. De wedstrijden zijn in negen klassen en deelnemers komen uit het hele land, van Friesland tot Zuid-Limburg. Het grote geweld wordt vooral verwacht van de 4,5 ton supersport (laat op de avond) en de tien ton standaard met loonwerkers uit de buurt.

Het terrein is in totaal negen hectare groot, inclusief parkeerplaatsen. De organisatoren vonden zo'n honderd vrijwilligers uit Harskamp en omgeving bereid zorg te dragen voor een goed verloop. Nog meer gedetailleerde informatie is te vinden op: www.stpharskamp.nl .

foto's:

De activiteiten die donderdag onder meer plaatsvonden: quadrijden en nauwkeurig handzagen.

(zondag zijn op deze site zeer waarschijnlijk foto's van de truck en tactorpulling, plus de uitslagen te vinden)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie