Filmprogramma bioscoop CineMec Ede

4 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Bioscoop CineMec in Ede draait tot en met woensdag 12 augustus onder meer de volgende films.

Première: Geadopteerd jongetje zoekt zijn ‘roots’ in De Indiaan

De makers van Minoes, Pluk van de Petteflat en het Paard van Sinterklaas zijn terug met een nieuwe hartverwarmende film, waarin de hoofdpersoon opnieuw te maken krijgt met ‘anders zijn’.

De Indiaan vertelt het verhaal over de 8-jarige Koos (Matthias den Besten) uit Peru. Hij is geadopteerd door oer-Hollandse ouders en vindt het maar vreemd dat hij niet op zijn familie lijkt. Het liefst wil hij op zijn imposante, stoere vader (Bastiaan Ragas) lijken. Op een dag ziet hij voor een supermarkt een groep Peruaanse muzikanten. Wanneer hij met hen begint te praten, komt hij erachter dat hij van oorsprong een indiaan is. Vanaf dat moment doet hij er alles aan om, ondanks zijn Hollandse ouders, een waardige indiaan te worden. Daar hoort natuurlijk ook het nodige indianen-kattenkwaad bij! Maar het liefst gaat hij met het vliegtuig helemaal naar Peru om op zoek te gaan naar wie hij echt is…

Première: Succesvol Zweeds boek verfilmd: Millennium

De Zweedse boekenreeks Millennium is een groot succes. De verhalen over journalist Mikael Blomkvist en hacker Lisbeth Salander worden verslonden door lezers door heel Europa. Het eerste deel, Mannen die vrouwen haten, is nu verfilmd. Veertig jaar geleden is de 16-jarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is nooit opgelost en inmiddels verjaard. Mikael en Lisbeth gaan opnieuw op onderzoek uit.

Première: Huwelijksreis eindigt in nachtmerrie in A Perfect Getaway

Cliff en Cydney zijn een avontuurlijk, jong stel dat voor hun huwelijksreis gaat hiken op Hawaï. Ze denken het paradijs te hebben gevonden tot ze een ander stel Nick en Gina tegenkomen en horen van een gruwelijke moord op een pasgetrouwd stel. Een ander paar dat ze eerder zijn tegenkomen lijkt verdacht. Cliff en Cydney trekken verder met Nick en Gina. Laat je meeslepen met deze spannende horrorfilm waarin niemand elkaar kan vertrouwen…

Zomerprogramma CineMec XL: Zwem mee in 3D

Ocean Wonderland 3D

Deze film neemt je mee naar de fascinerende wereld van de Great Barrier Reef. Je 'wandelt' niet alleen tussen de mooiste koraalriffen, maar ziet ook de wonderlijkste scholen vis, de grootste schildpadden en de meest sierlijke dolfijnen aan je voorbij trekken. Een film van Jean-Jacques Mantello naar een scenario van Mark Spalding, camera Gavin McKinney, geproduceerd door 3D Entertainment.

Ocean Wonderland 3D draait iedere middag om 13.00 uur in CineMec XL.

Dolphins and Whales 3D

Een fascinerende documentaire die de kijker meevoert naar de koraalriffen van de Bahama's en de wateren van het koninkrijk Tonga voor een ontmoeting met dolfijnen en walvissen in vele variaties.

Zoals de sierlijke wilde en witte dolfijnen, de liefde van een moeder voor haar pasgeborene, en veel en veel meer. Een film gepresenteerd door Jean-Michel Cousteau, geregisseerd door Jean-Jacques Mantello naar een scenario van Jon Michael Johnson en Dr. Elisabeth Mantello, camerawerk is van Gavin McKinney, geproduceerd door Francois Mantello van 3D Entertainment.

In het buitenland is de film inmiddels uitgegroeid tot een groot succes. In Duitsland trok de 3D film in de eerste twee weken al bijna 50.000 bezoekers. Loretta Schrijver, die het erg belangrijk vindt om aandacht te vragen voor de bedreigingen van de onmisbare onderwaterwereld, is de Nederlandse verteller. In het origineel neemt Daryl Hannah die rol voor haar rekening.

Dolphins and Whales 3D draait iedere middag om 14.30 en 17.30 uur in CineMec XL.

Sharks 3D

Ga mee op een adembenemend 3D onderwateravontuur voor een ontmoeting met het ultieme roofdier: de haai. Maak je klaar voor een ontmoeting met de leeuwen en de tijgers van de oceaan. Een film gepresenteerd door Jean-Michel Cousteau, geregisseerd door Jean-Jacques Mantello met camerawerk van Gavin McKinney, geproduceerd door 3D Entertainment en Gavin McKinney Productions. Met Nederlands commentaar van Joris Lutz.

Sharks 3D draait iedere middag om 16.00 uur in CineMec XL.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie