Ede is concertzaal rijker: Bill Wyman in CineMec (+ video)

19 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Ede is een concertzaal rijker. Dinsdagavond was het tweede concert in de Extra Large zaal van bioscoop CineMec. Volgens eigenaar Gerben Kuipers is het nog in een proeffase. De concerten vonden plaats tijdens het Highlands Festival dat deze week in CineMec plaatsvindt en vanaf vrijdag in Apeldoorn in de openlucht. Maandag was er een concert van Alderliefste, met clips op het witte doek. Dinsdag was het de beurt aan Ibis Lawrence met zwoele reggaemuziek. De tienkoppige band stond als een huis en het geluid in CineMec XL was goed.

door Lisette Ruzius

Werd het Highlands Festival vorig jaar nog buiten bij Hoekelum gehouden, dit jaar was het binnen. ,,Vier jaar hadden we regen. Nu is het binnen. Ik ben blij u in zomertenue te zien”, grapte eigenaar Kuipers. Dit keer stonden kleinere bands centraal op Highlands. Ibis Lawrence verdiende het niet dat er weinig publiek was. De band liet zich er ook zeker niet door uit het veld slaan. Het lukte de zanger om het publiek aan het dansen te krijgen, te laten meeklappen en zingen. Het werd zowaar een klein feestje en de toeschouwers werden er vrolijk van.

,,Dit wordt ook een concertzaal, een kleine HMH (Heineken Music Hall; red.). De stoelen kunnen omhoog worden getakeld en dan kunnen er zo’n 1.500 mensen in”, aldus Kuipers. En ambitieus als Kuipers is, is hij al druk bezig met het programma. Zo komt op 1 november de musical Blues Brothers naar Ede, de originele West End productie. Verder is hij in gesprek met ex-Rolling Stone Bill Wyman, om met zijn band Rhythm Kings één van de twee exclusieve optredens in Nederland in CineMec te geven. Dit is in januari.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie