Bennekom blijft Achilles'29 voor

22 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Bennekom opende het bekerbal met een knappe zege. Achilles'29, vorig seizoen nog de nummer twee van de Hoofdklasse C zondag, werd na een prima wedstrijd met 2-1 verslagen.

De thuisploeg, spelend zonder de geschorste Martin van Eck, kende een sterke opening. Eerst was er een kans voor Lennart van de Peppel. Kort daarna mikte Rogier Gerritsen op de lat, en zag Henk van Essen zijn rebound gestopt worden. Halverwege de eerste helft, waren het de bezoekers die de score openden via een vrije trap van Roy Grootaert. Rogier Gerritsen was nog een keer dicht bij de gelijkmaker.

De 1-1 viel wel zeven minuten na de pauze. Mamadou Kaba profiteerde van een door de doelman losgelaten bal. Een kwartiertje later kon Bennekom weer juichen. Henk van Essen liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Jeremia Kortmann stond aan de basis.

De ploeg uit Groesbeek deed er nog alles aan de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Maar de Bennekomse verdediging gaf geen krimp. Vincent Zuiderwijk, Wouter Meijs en nieuweling Fabian van de Post maakten als invallers nog hun opwachting. Jeremia Kortmann, Niels van Geerenstein, Rogier Gerritsen en Anouar Tighadouini maakte hun debuut in een officiële wedstrijd.

Een andere nieuwkomer Dennie Lamers zal dat niet meer doen. De van WAVV overgekomen aanvaller heeft een baan gevonden als kok in Spanje.