Clubrecord Femke Kleinhout bij de Nationale C-Spelen

24 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Femke Kleinhout heeft bij de Nationale C-Spelen in Amsterdam, de nationale kampioenschappen voor junioren C, bij het discuswerpen met een afstand van 28,75 meter het clubrecord van Patricia Harteveld uit 2005 met ruim een meter verbeterd. Femke Kleinhout plaatste zich met die afstand voor de finale, waarin ze met 27.60 meter op de 9e plaats eindigde. Bij het speerwerpen plaatste de Climax-atlete zich met een afstand van 26.41 meter niet voor de finale.

Op de 1000 meter liep Marianne van Deelen een bekeken race en werd met 3.19.29 min. derde in haar serie. Vanaf de start werd er hard aan getrokken, maar Marianne van Deelen liep haar eigen wedstrijd. Met een sterke laatste ronde finishte ze slechts een fractie boven haar persoonlijk record. Daarmee eindigde ze in de middenmoot. Bij het hoogspringen kwam Yvonne van Baardwijk tot een hoogte van 1,50 meter, waarmee ze slechts 1cm van haar persoonlijk record verwijderd bleef. Op 1,55 meter had Yvonne van Baardwijk nog twee goede sprongen, maar de lat bleef net niet liggen. Met 1,50 meter werd ze gedeeld twaalfde in de einduitslag.

Julia Sialino bereikte op de 80 meter sprint de halve eindstrijd. Met een tijd van 10.93 sec werd ze derde in haar serie en ging ze als tijdsnelste door naar de halve finale. Met 10.97 sec benaderde Julia Sialino weliswaar haar tijd uit de serie, maar was ze niet snel genoeg voor een finaleplaats. Haar tijd betekende wel een top 20 klassering. Op de 80 meter horden wist Julia Sialino zich niet te plaatsen voor de halve finale. Met een fikse tegenwind kwam ze tot een tijd van 14.00 sec.

Het Climax-kwartet liep gezamenlijk ook de 4x 80 meter estafette. Het estafettestokje ging van Marianne via Femke en Yvonne naar Julia, die het stokje in 43,52 sec over de streep bracht. Die tijd was goed voor een plaats bij de beste acht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie