Wisselende resultaten Bennekom en DTS

25 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese toppers Bennekom en DTS'35 noteerden wisselende resultaten in hun eerste twee bekerontmoetingen. Met een winst en een gelijkspel is Bennekom nog in race voor de volgende ronde. DTS is met een gelijkspel en een nederlaag tegen twee hoofdklassers nagenoeg uitgeschakeld voor de volgende ronde.

,,Tegen WHC hebben wij een lesje in effectiviteit gekregen'', zei elftalleider Harold Verwoert. ,,Zij spelen een niveau wat wij nog nastreven. Zeker de eerste helft werden we overlopen.'' In Wezep bleef dinsdagavond met een 1-0 tussenstand de schade nog beperkt. Daarna bood DTS beter tegenstand, maar zag de eindstand in de slotfase wel oplopen naar 3-0. Jolf Stel scoorde alle drie de doelpunten.

Zaterdag had DTS op eigen veld Berkum verdienstelijk nog op 2-2 weten te houden. Jongeling Mark Drijvers maakte allebei de Edese doelpunten.

Bennekom

Bennekom opende zaterdag het bekerbal met een knappe zege. Achilles'29, vorig seizoen nog de nummer twee van de Hoofdklasse C zondag, werd na een prima wedstrijd met 2-1 verslagen. Na een 0-1 achterstand halverwege, bogen Mamadou Kaba en Henk van Essen de stand om in Bennekoms voordeel.

Tegen het Germania van oud trainer Camiel Jager lag het niveau beduidend lager. Misschien door het haasten vooraf als oorzaak, was het voetbal slecht. Desondanks was het Henk van Essen die voor de rust een voorzet van Martin van Eck tegendraads inkopte: 0-1.

Via Leon Koopman en Van Eck waren er kansen op 0-2. Maar knullig balverlies van Jeremia Kortmann, gevolg door niet goed ingrijpen van Danny Lücke, zorgde voor de late gelijkmaker van Robert de Boer: 1-1. Van Essen had nog de kans op het winnende doelpunt, maar gaf af in plaats van zelf door te gaan.

Met dinsdag nog het duel bij JVC voor de boeg, heeft Bennekom de bekerkansen nog in eigen hand. Overigens kan de hoofdklasser niet meer beschikken over Dennie Lamers. De van WAVV overgekomen aanvaller heeft een baan gevonden als kok in Spanje.