Bennekom te sterk voor HBS

29 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Bennekom heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB beker. In Den Haag werd HBS met 0-2 verslagen.

Bennekom kende een opvallend begin. Want binnen 25 minuten moesten drie verdedigers (Jeremia Kortmann, Niels van Geerenstein en Arnaud Weideman) met blessures naar de kant. Zoals het er naar uitziet zullen Van Geerenstein en Weideman volgende week gewoon aanwezig kunnen zijn in de competitieopening tegen Volendam. Voor Kortmann is dat waarschijnlijk te vroeg. Fabian van de Post, Michel van de Sommen en Vincent Zuiderwijk waren tegen HBS de vervangers.

De snelle wijzigingen zorgden voor een wat chaotische wedstrijd, waarin Bennekom het betere voetbal liet zien, en de thuisploeg fysiek sterker was. De kansen waren voor Bennekom. Nadat Martin van Eck een voorzet van Van der Sommen had over gemikt, was het even later wel raak. Opnieuw stond Van der Sommen aan de basis. Henk van Essen was bij de tweede paal succesvol: 0-1.

Nadat haar HBS, vorig seizoen geëindigd op de tiende plaats in de hoofdklasse A zondag, haar enige kans had gemist, kwam Bennekom op 0-2. Een indraaiende corner van Leon Koopman werd door Lennart van de Peppel raak gekopt.

Eersteklasser Excelsior Maassluis, wat met 1-0 won van Rood Wit'62 uit Helmond is in Maassluis de volgende tegenstander.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie