Voetbalkrant Ede Stad: ,,Een goed sfeertje en de punten komen vanzelf”

2 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Edesche Boys is terug in de vierde klasse, en mag zondag 5 september meteen aan de bak in de zondagderby tegen Fortissimo. Oude tijden herleven. Job Roelofsen is de nieuwe elftalleider. Jarenlang maakte hij zelf deel uit van een sterk team, dat zelfs een periodetitel won in de derde klasse. Zijn inbreng voor komend seizoen? ,,Zorgen dat de sfeer in het team goed is. Dan komen de punten vanzelf."

door Henny Jansen

Job, Jacob voor de insiders, Roelofsen droeg als junior zo’n tien jaar het shirt van VV Ede. ,,Vervolgens heb ik een jaartje helemaal niets gedaan op voetbalgebied. Daarna koos ik voor Edesche Boys”, vertelt de 45-jarige Edenaar.

Ik begon in het derde onder Nico Kamazarian. In de winterstop haalde trainer Ap Dominicus me naar het eerste team. Mooie periode was dat. Zo’n achttien seizoenen totaal. Vooral met trainer Pierre Kisters, en later Ton Keijman, hadden we toch een sterk team. Jongens als Etienne Jansen, de broertjes Bakker, Richard Stap, keeper Davelaar, Paul van Ojik.”

We hebben toch maar mooi de derde klasse gehaald, en pakten zelfs een periodekampioenschap. En niet de minste tegenstanders. Wat dacht je van Lienden, RKHVV, Jonge Kracht? Maar het hoogtepunt was jaren daarvoor toch wel de kampioenswedstrijd tegen ONA’53. ONA moest winnen, en stond kort voor tijd met 0-1 voor. Toen knalde Selveth Bekar raak: 1-1. Wat een ontlading.”

,,Het is de laatste jaren misschien wat minder, maar we komen eraan. Vorig jaar die ontluisterende nederlaag bij Eendracht, met die handsbal. Ja, met Eendracht hebben we binnenkort nog een appeltje te schillen. Hoewel het natuurlijk alleen de scheidsrechter kwalijk te nemen is. Maar goed, met een jaartje oponthoud zijn we weer in de vierde klasse.”

Roelofsen is dus al jaren een ras Boys-man, zoals dat heet. ,,Ja, ik sta altijd achter de club. In goede en slechte tijden. Het is een echte familievereniging. Hele generaties lopen hier. Niet moeilijk doen, gewoon ‘ouwe jongens krentenbrood.”

,,Onze kracht is eenheid. Dat is altijd het sterke punt van de club geweest”, vervolgt de elftalleider. ,,Veel inzet. Maar ik zie bij het huidige team ook veel techniek. Doel is ons te handhaven. Met veel strijd. Die seizoensopening bij Fortissimo is prima. Dan staan we meteen scherp. Verder is het nog een beetje vroeg om prognoses te doen. Duidelijk is wel dat enkele nieuwe jongens een verbetering van de selectie betekenen. Die voorbereiding zegt me niet zoveel. Tijdens de Ede Cup liep het goed, maar we hebben inmiddels ook enkele pittige nederlagen geleden. Het team is jong, gemiddeld onder de 24 jaar. Wie weet groeit er iets moois, en zit er aan het eind van het seizoen een leuk feestje in.”

Feesten is Roelofsen niet vreemd. Zo was hij medewerker van Cateringbedrijf Elstar actief bij het Barneveldse Ballonfiësta, trekt de Heideweek hem ook wel, en slaat hij een pilsje en een dansje niet af. ,,Ach ja. Het moet natuurlijk wel gezellig blijven. Ik hoop straks binnen de ploeg aan een goed sfeertje te kunnen bijdragen. De rest is aan trainer Etienne Jansen, en de jongens."

Foto:

De andere Job Roelofsen, werken in de catering.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie