Voetbalkrant Ede Stad: ,,Van Edesche Boys moeten we winnen”

2 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Marc de Geus wordt er niet warm of koud van. In de eerste de beste wedstrijd speelt hij met Fortissimo meteen tegen aartsrivaal Edesche Boys. ,,Dat is gelijk een kraker, een derby, leuk. Ik vind het mooi dat de Boys vorig jaar kampioen zijn geworden. En weer terug zijn in onze klasse. Ondanks de degradatie van FC jeugd hebben we toch weer een derby. Van Edesche Boys moeten we winnen. Die druk mag je jezelf best opleggen. Bij ons leeft die wedstrijd overigens niet zo als bij Edesche Boys. Natuurlijk willen we winnen. Maar bij Edesche Boys is het echt de wedstrijd van het jaar. Er gebeuren ook altijd gekke dingen. Bijvoorbeeld waren ons goals een keer helemaal roodzwart geschilderd of de middenstip helemaal weg. Van alles maak je in die derby mee. Het zijn mooie wedstrijden."

door Jan de Boer

De Edenaar is al een jaar of tien een vaste kracht in het elftal van Fortissimo, dat dit jaar door Marco Rou wordt getraind. Na gevoetbald te hebben bij Vitesse en Lunteren kwam de Geus bij Edese zondag vierdeklasser. ,,Bij Fortissimo speel ik meestal laatste man.” Het seizoen 2008/2009 was turbulent bij Fortissimo. De club begon heel slecht, maar eindigde uiteindelijk op de vierde plek van boven. De eerste helft van de competitie was Bart Hartog de keuzeheer. Hartog kon door de slechte resultaten uiteindelijk in de maand november vertrekken.

Het roer werd toen overgenomen door Johan Landman, de trainer van het tweede elftal. ,,Ik zeg niet dat Hartog een slechte trainer is, maar onder zijn leiding liep het gewoon niet. Sinds zijn vertrek zijn we punten gaan pakken. Jammer dat we net geen periode hebben gepakt.” In het nieuwe seizoen onder leiding van Marco Rou heeft de 34-jarige De Geus veel vertrouwen. ,,Ik heb het idee dat we een hele goede groep hebben met een aantal nieuwe jongens erbij. We zijn in de breedte gegroeid. Een sterkere selectie, waarbinnen de trainer meer mogelijkheden heeft om te wisselen.”

Marc de Geus mag er eigenlijk niet van uitgaat, dat zijn plaats in de defensie van Fortissimo is verzekerd. ,,Ik ga er wel vanuit dat ik speel. Maar je weet het natuurlijk nooit, hè.” Als het aan De Geus ligt is het de intentie om met Fortissimo dit jaar in ieder geval goed voetbal op de nieuwe kunstgrasmat te laten zien. ,,En dat de mensen graag bij Fortissimo naar het voetbal komen kijken. Dat is de laatste jaren allemaal wat minder geweest. Het is belangrijk dat de uitstraling van de club wat beter wordt. Natuurlijk wil je ook een prijs pakken. Het liefst word je kampioen.”

In zijn voetbalcarrière heeft De Geus op veel plaatsen gespeeld. ,,Meestal in de verdediging, ook wel op het middenveld en achter de spits. Maar nu speel ik of echt als laatste man of verdedigende middenvelder, zodat ik lekker het spel voor me heb en lekker kan opbouwen.” Hij is tevreden over nieuwe trainer Rou. ,,Wat ik heel positief vind, is dat hij heel duidelijk coacht. Op de trainingen lopen we wel heel veel met de bal, maar het zijn heel leuke trainingen. Je ziet dat iedereen er plezier in heeft en er ook echt voor gaat.”

Het komende seizoen maakt Marc de Geus in ieder geval af. Gezien zijn leeftijd bekijkt hij het per seizoen. ,,Je wordt wat ouder. En dat merk je goed. Vorig jaar heb ik tijdens het seizoen mijn enkel gebroken. Zes weken in het gips gezeten. Op zich was ik heel snel terug, door de winterstop miste ik uiteindelijk maar twee duels. Maar je merkt wel dat de blessure heel lang blijft sudderen. Van de enkel houd ik wel last. Maar kijken hoe het gaat. We hebben nu kunstgras bij Fortissimo, dat is ook heel anders. Op zich is het wel lekker, maar je merkte het wel een beetje aan je gewrichten. Als je ergens last van hebt voel je het wel meer, ja.”

In ieder geval wil Fortissimo een periodetitel pakken, zegt Marc de Geus. ,,Zodat we in de nacompetitie spelen. Het liefst word je natuurlijk meteen kampioen. We hebben een aantal ploegen in de competitie, die zich ook versterkt hebben. Daar heb je ook mee te maken. Ik heb er wel vertrouwen in.”

Foto:

Vader Marc de Geus tijdens de Ede Cup: ,,Ik denk dat we een hele goede groep hebben.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie