Voetbalkrant Ede Stad: Frisse wind brengt Ede/Victoria optimisme

Nieuws

EDE - Er veranderde veel deze zomer bij Ede/Victoria. Een aantal spelers vertrok naar andere verenigingen of ging in een lager elftal spelen. Ook kwamen er veel nieuwelingen. Onder hen drie oude bekenden: Ky Jong Chen, Michael van Dommelen en Andrew Dekker. Zij keren na een jaar en een half jaar terug op de Hoekelumse Eng.

door Sander van Snippenberg

Vergeleken met ruim een jaar geleden is er veel gewijzigd. Kijken we naar de selectie aan het begin van vorig seizoen, dan zien we dat er daar niet veel spelers meer van over zijn. En van het kampioenselftal van 2005 zijn Chen en Dekker de laatste twee.

Er waait een frisse wind door de Edese vierdeklasser. Dat is verenigingbreed, maar ook bij het eerste elftal. ,,Dat is wel een voordeel”, zegt Dekker. Met zijn 28 jaar is hij één van de oudste spelers van de selectie nu. ,,Alle nieuwe jongens hoeven zich niet aan te passen. Want er is niets aan te passen. Van vorig jaar is er gewoon niet veel over.”

En dus is het in deze fase van het seizoen vooral wennen, zegt Dekker. ,,Er moet nog lijn in komen. We willen graag 4-3-3 spelen, met druk naar voren. Vooruit spelen is het motto, weg van de eigen verdediging. Maar het team moet nog ingespeeld raken en dat kost gewoon tijd.”

Dekker is dan op papier een nieuwe speler, maar hij is maar eventjes weggeweest bij Ede/Victoria. ,,Ja, ik zou vanwege een verhuizing eigenlijk vorig seizoen helemaal niet spelen. Toen hebben ze me over weten te halen, maar ik heb van tevoren al gezegd dat het om een half jaar zou gaan. Dat ik in de winter weg ging, heeft dus niets te maken gehad met de slechte resultaten van vorig seizoen.”

Maar nu is Dekker weer terug bij de ploeg van sportpark De Hoekelumse Eng. En hij kwam niet alleen. ,,Nee, er gingen natuurlijk heel veel spelers weg. Spelers ook waar ik altijd mee samen gespeeld heb. Ik wilde wel weer terug komen, maar niet alleen. Ik heb toen Michael (Van Dommelen, red) ook gevraagd. En Ky Jong Chen wilde wel komen, maar alleen als wij kwamen. Dat hangt zo allemaal een beetje met elkaar samen.”

,,En toen hebben we Sjonny Willemsen ook over de streep weten te trekken”, gaat Dekker verder. ,,Hij behoort ook tot ons vriendengroepje en we hadden al vaker gezegd dat hij bij ons moest komen voetballen. Nu had hij het ook niet meer zo naar zijn zin bij DTS’35 en dus is het ons eindelijk gelukt”, lacht hij.

Verder kwam er in de persoon van Frans van Beek een nieuwe trainer. Hij nam enkele spelers mee uit Wageningen, bij zijn vorige club vandaan. ,,Dat zijn goede spelers”, heeft Dekker al gezien. ,,Als we compleet zijn hebben we zeker een leuk team. Het bevalt tot nu toe zeer goed. Er wordt lekker fanatiek getraind en de trainer is resoluut. Maar dat is niet erg, dat heeft een jonge groep nodig. En een jonge groep hebben we.”

De afgelopen twee seizoenen zijn voor Ede/Victoria niet de meest succesvolle geweest. Twee keer een twaalfde plaats in de vierde klasse B, dat is wel eens anders geweest. En er is dan veel veranderd, hoog van de toren blazen doen ze begrijpelijkerwijs nog niet. Dekker: ,,De trainer wil bovenaan het rechter rijtje eindigen. Maar ik vind dat we dan voor het linker rijtje moeten gaan.”

En Dekker denkt dat dit een reëel doel is. ,,SDS’55 is gedegradeerd, dus die is het aan zijn stand verplicht om bovenin mee te draaien. DVOV en DUNO zullen ook hoog eindigen. Dat zijn wat mij betreft de kanshebbers. Maar er zit denk ik veel voetbal in deze klasse. We spelen niet tegen de fysiek sterke ploegen van de Veluwe van vorig jaar. Ik denk dat deze klasse ons beter ligt. Dus ik heb er wel vertrouwen in.

Foto:

Andrew Dekker: ,,Aanpassen is niet aan de orde. Er staat nagenoeg een nieuw team.”

advertentie