Voetbalkrant Ede Stad: 'Ontaarde grap bezorgt Bultsiders bergen werk'

2 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De supporters van ‘our pride, our side’ The Bultside van DTS ‘35 blijven met de beide benen op de Bult. Elke wedstrijd zijn zij er trouw bij als het eerste elftal van de Inschotenbewoners moet voetballen. Hoewel de Bultsiders natuurlijk hopen dat DTS iedere wedstrijd wint, lopen zij niet met het Bulthoofd in de wolken. Realisme viert hoogtij. ,,Sommigen dachten dat wij vorig jaar even kampioen zouden worden. Zo dachten wij er niet over,” zeggen Jan van Holland en Jan Vermeer, die samen met Barry Boer, Jack Goor en Thijmen Slok, de harde kern van het bestuur van The Bultside vormen.

door Jan de Boer

In de vorige competitie moest er in de ogen van het tweetal een basis komen om een stabiele eersteklasser te worden. ,,In ieder geval dat te blijven. Door de komst van de topklasse bij de amateurs heb je nu de kans - als je boven in meedraait - dat je eventueel hoofdklasser wordt. Dat zal ontzettend zwaar worden als je ziet hoe de concurrerende verenigingen zich versterkt hebben met oud-betaald voetbalspelers. En Urk is er bij gekomen, dat is ook niet misselijk. De zwakkere ploegen zijn er uit. We zaten al in de zwaarste eerste klasse, het is alleen maar zwaarder geworden.”

Jan van Holland gaat daarom weer uit van handhaving, terwijl Jan Vermeer hoopt dat DTS in het nieuwe seizoen een goede middenmoter kan zijn. Aan de Bultsiders zal het zeker niet liggen. The Bultside ontstond overigens door een weddenschap tussen Loek Platschorre, de enige echte Edese Hagenees, en Henny Speelziek, de ‘grote’ broer van trainer Eric. ,,Henny stond aan de ene kant van de bar. En Loek aan de andere kant. Henny zei tegen Loek ‘zullen we wedden dat we kampioen worden’. Loek vond dat goed. Hij dacht dat het om een krat bier ging. Maar de weddenschap bleek later om een krat per wedstrijd te zijn,” legt Bultvoorzitter Jan Vermeer uit.”

Om al die kratten betaald te krijgen, werden steeds meer mensen deelgenoot van de weddenschap. ,,Loek zei ‘je laat me toch niet alleen staan met al die kratten’. Ik zei ‘we gaan er nog 22 anderen bij zoeken, die twintig euro willen betalen’. De kratten zijn er gekomen en hebben op de Bult gestaan. Met z’n allen hebben we het bier opgedronken. Het idee om er een vereniging Bultside van te maken groeide hier meteen uit. Steeds meer mensen wilden meedoen. Het is er in uitgemond dat we nu 168 leden hebben.”

Iedereen kan lid worden van The Bultside, het deel naast de tribune van DTS. Ook niet DTS’ers sloten zich aan. Al snel werd er door de leden een Bult aangelegd van tien meter met een bushokje. Het moest uiteindelijk ludiek zijn en dat werd het ook. De in feite uit de hand gelopen grap begon meer en meer werkelijkheid te worden. ,,Sponsors als Wout Maassen en Gerben Keuning reageerden door winterjassen te geven. En Willem Lentjes met T-shirts en zomerjacks. Vanaf dat moment kreeg je de uniformiteit en herkenbaarheid van de Bultside leden.”

The Bultsite moet sfeerverhogend rondom het eerste elftal zijn. ,,Om er een gezellige zaterdagmiddag uit van te maken. Ook voor het publiek, maar ook om meer toeschouwers te krijgen. Er wordt niets geschonken aan spelers van het eerste elftal,” stelt Jan van Holland. De naam The Bultside werd bedacht door Gert Boer, de zoon van Barry. ,,Het is inderdaad een leuke uit de hand gelopen grap, die ons steeds meer werk bezorgd,” vinden de twee Jantjes.

Iedere week verzorgt Jan Vermeer een weekbrief, die de leden via hun mail ontvangen. ,,Veel leden kijken daar iedere keer naar uit.” Door de bouw van de nieuwe tribune en de aanleg van de nieuwe velden is het fysieke deel van The Bultsite eventjes weg. ,,De doelstelling is dat de Bult terugkomt. Aan het begin van het seizoen zal ie nog niet klaar zijn. We hebben zoveel andere dingen te doen. Je kunt de vrijwilligers maar één keer inzetten.”

De acties op the Bultsite gaan door. ,,We zoeken steeds naar iets nieuws om de hilariteit te verhogen. Worst, erwtensoep en kippenpootjes op de Bult blijven.” In het nieuwe seizoen kan iedereen in de kantine van DTS met eigen ogen zien, dat het zaak is om ook een ‘Bulter’ te worden. ,,De vereniging hebben we een groot tv-scherm aangeboden voor de stand en de uitslagen van wedstrijden van het eerste elftal. Het scherm kan ook gebruikt worden voor presentaties naar de sponsors toe."

Foto:

Jan Vermeer, Jan van Holland en Thijmen Slok op een benauwd bultje, maar de Bultside op Inschoten wordt in ere hersteld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie