Lunteren onderuit tegen VVOP

3 september 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Voor VVOP is de eerste klap een daalder waard. Niet van het vooraf favoriet geachte Lunteren. Het duel tussen de twee teams was er één met twee gezichten. Voor de rust verzuimden de Lunteranen één van de vele kansen te benutten. Na de pauze deed VVVO wel wat Lunteren eerder achterwege liet. Bij de ploeg uit Voorthuizen was de twee keer scorende Robert Woudenberg de gevierde man. Met 0-4 kreeg Lunteren een flink pak slaag.

door Jan de Boer

VVOP verdiende de drie punten. Hoewel in het Lunterse kamp zal men daar best anders over denken. Zoals zo vaak bij een verliezende club was de scheidsrechter de grote boosdoener. Het moet gezegd worden. Arbiter B. van 't Goor uit Doornspijk liet wat steekjes vallen. Hij onthield de geelzwarten uit Lunteren zeker één strafschop toen Dennis van de Bunt in het strafschopgebied van VVOP werd gevloerd. Een andere roep in Lunteren om een pingel bij een valpartij van Gertjan van de Kraats was overdreven.

Voordien kon Lunteren het zichzelf aanrekenen, dat men niet scoorde tegen het qua veldspel betere VVOP. In de beginfase schoot Tonnie Floor tegen de paal, waarna Robin van de Fliert in de rebound evenmin wist te scoren. Bij een kans schoot Van de Kraats naast. En de niet altijd even zeker VVOP-doelman Jauke van de Steeg redde schitterend na een kopbal van Ruben van de Fliert. Ook vlak voor de rust was er een goede kans voor Van de Kraats.

Veeg voorteken

Op slag van rust werd een kopbal van Robert Woudenberg uit het doel gekopt door Tonnie Otten. Het bleek een veeg voorteken voor Lunteren, dat al na vijf minuten afscheid moest nemen van Ruud Bettink, die last kreeg van zijn lies. ,,Ik heb me als voorzorgsmaatregel laten vervangen. Als ik door was gegaan was de lies zeker kapot gegaan," dacht Bettink, die het overigens goed bevalt in Lunteren.

De centrale middenvelder had al in de week vooraf aan de wedstrijd last van zijn lies. ,,Deze week laat ik het weer behandelen door de chiropractor. Al eerder had ik last van mijn lies, het blijft opspelen. Dat kwam in deze wedstrijd voor mij onverwachts. In de week vooraf was ik goed aan het trainen."

Na een kwartier kreeg Robert Woudenberg het op zijn heupen. Eerst werd een inzet van Emiel Zwaagman nog afgekeurd, omdat dat bal over de achterlijn zou zijn geweest. Ook een inzet van Martijn van Ginkel werd gestopt. Daarna maakte Woudenberg er 0-1 en 0-2 van. Hierna kwam Lunteren er niet meer aan te pas. Woudenberg kreeg een publiekswissel. Hij kon terugkijken op een goede wedstrijd. ,,We doen het met z'n zestienen."

In het voorbije seizoen deed Robert Woudenberg alleen mee in de nacompetitie om het klassenbehoud zeker te stellen. In die laatste ontmoeting scoorde hij ook tweemaal. De afgelopen drie seizoenen kampte de VVOP-spits met een hamstringblessure. Dat lijkt nu over te zijn. Als dat echt zo is, zal het door Jan van den Heuvel getrainde VVOP naar het lijkt veel profijt hebben van haar spits.

Winnen van de grote favoriet Lunteren is volgens Robert Woudenberg mooi meegenomen. Voor Lunteren-coach Dick Eijlander lijkt er nog genoeg werk aan de winkel. Tegen VVOP kon zijn equipe niet echt overtuigen. Het werd zelfs erger dan 0-2. Na een vrije trap van Quirin Scheele stond de defensie van Lunteren te slapen. Emiel Zwaagman was wel wakker, 0-3. En in blessuretijd bepaalde invaller Justin Gerritse de eindstand op 0-4.