DTS verrast tegen SVZW (update)

3 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Er was na afloop van het duel tussen DTS '35 en SVZW een beetje een hosanna stemming op sportpark Inschoten. De ploeg van Eric Speelziek verraste door SVZW, dat vooraf als de grootste kanshebber voor de titel wordt gezien, met duidelijke cijfers op een nederlaag te trakteren, 3-0.

Niet verwacht, toch gekregen. Zo kan de eerste wedstrijd van de Inschotenbewoners kort worden samengevat. Na een vrije trap van Cornel van Eck zat de thuisclub 'lekker' in de wedstrijd. De ruststand werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

Eerst werd na de pauze een schot van Magee van de lijn. Kort daarop zorgde de aanvaller wel voor een onverwachte 2-0 voorsprong. Cruciaal daarna was de strafschop, die arbiter W. Bronsvoort uit Deventer toekende na een handsbal van Niels van de Top. Nieuwbakken keeper Dino Hasimbegovic, overgekomen van Rheden, kan voorlopig niet meer kapot bij DTS. Hij wist de strafschop bekwaam te stoppen.

In plaats van 2-1 werd het kort daarop zelfs door een doelpunt van Govert van de Visch 3-0 voor de Edenaren. ,,In onze jonge ploeg zit nog rek", aldus een gelukkige elftalleider Harold Verwoert.

Doelpunten: Cornel van Eck 1-0, Dave Magee 2-0, Govert van de Visch 3-0.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie