Jeugdschaken bij De Cirkel

Nieuws

EDE - De jeugdgroep van De Cirkel gaat dinsdag 8 september weer van start. Een nieuw schaakseizoen met nieuwe impulsen. Nieuwe jeugdleden kunnen meespelen en deelnemen aan de interne competitie. De jeugdgroep schaakt op dinsdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur in gebouw De Open Hof, Hoflaan 2 in Ede (Veldhuizen ).

Een beginnende jeugdschaker krijgt individueel of in een groepje les, zodat hij of zij de spelregels van het schaakspel goed leert. Voor de iets gevorderde jeugdschakers is er een schaakinstructie volgens het zogeheten 'Stappenplan'. Hierdoor wordt de speelsterkte stapsgewijs omhoog gebracht. Jaarlijks bestaat de mogelijkheid met een diploma een 'stap' succesvol te beëindigen.

De Cirkel heeft als belangrijkste doelstelling de jeugdleden spanning en spelplezier te bieden. Het is mogelijk drie keer mee te doen, zonder meteen lid te worden. De Cirkel jeugd neemt deel aan de regionale schaakcompetitie. Daarnaast kunnen jeugdleden uitkomen op schaaktoernooien. De Cirkel beschikt over voldoende deskundige begeleiding. De contributie is schappelijk en kan geen breekpunt zijn voor een jeugdlid dat de schaaksport wil beoefenen.

Meer informatie: Eip Janssen, telefoon (0318) 612138 of dinsdags aan de speelzaal.

advertentie