,,Secuur omgaan'' met autobrandjes

Nieuws

EDE - De twee autobranden in de wijk Veldhuizen (Luynhorst) en de Steinwijk (Valkestein) op donderdag 27 augustus, plus de autobrand (Veenderweg) en een vernieling (Bellestein) van afgelopen zaterdag baart burgemeester Cees van der Knaap zorgen. ,,Dit is een poos niet gebeurd, daarom moet de politie goed nagaan waar dit vandaan komt. Je moet er secuur mee omgaan'', aldus Henk Faas, woordvoerder van de burgemeester.

Onlangs gaf Van der Knaap al te kennen dat het in dit bewuste gebied ,,de goede kant op gaat'', omdat het hier een jaar geleden erg onrustig was. ,,Maar we zijn er nog niet, omdat we nog steeds brieven op tafel krijgen waarin overlast aangekaart wordt. Dat geeft dus een dubbel gevoel'', aldus Faas.

Rietkampen

De burgemeester zal zeer binnenkort weer in (regulier) overleg treden met de politie om het beeld scherper te krijgen. De auto's die op 27 augustus verbrandden, zijn onderzocht door de technische recherche. ,,Er was sprake van brandstichting, maar er kan geen conclusie worden getrokken dat er verband tussen die twee brandjes was. De dader is (nog) niet aangehouden, maar het onderzoek loopt nog'', licht politiewoordvoerder Suzanne van Dijk toe. Bewoners aan de Luynhorst hebben van de politie wel een brief gehad met het verzoek aan getuigen om zich te melden.

Ook vanuit de wijk De Rietkampen komen signalen bij de gemeente dat jongeren op een plein voor overlast zorgen in de buurt. ,,Ja, het zou een waterbed-effect kunnen zijn als je hierbij kijkt naar de wijk Veldhuizen.'' Van Dijk bevestigt dat hier aan de Attlee Dreef op woensdag 2 september een steen door de ruit van een woning ging. De woordvoerder zegt dit incident echter niet direct in breder verband te zien. ,,Dit kan in elke wijk gebeuren.''

foto's:

Eind augustus gingen twee auto's in vlammen op aan de Luynhorst en de Valkestein.

advertentie