Cees Meurs lid in Orde van Oranje Nassau

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Cees Meurs (62) uit Ede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn langdurige bijzondere verdiensten voor de samenleving op gebied van welzijn en belangenbehartiging. Meurs zet zich voor ’s Heeren Loo Zuid-Veluwe al bijna 30 jaar op vrijwillige basis in voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Hij werd zaterdag verrast door Henk Wijngaard, zijn favoriete zanger, die nog goed bij stem is en veel enthousiasme bij zijn publiek ontving.

Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft hem op zaterdag de versierselen opgespeld die horen bij deze koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse Truckersdag bij ’s Heeren Loo Zuid-Veluwe op de Hartenberg in Wekerom. Meurs organiseerde het truckersfestijn dit jaar voor de 28ste keer. Driehonderd vrachtwagenchauffeurs, afkomstig uit alle delen van Nederland verzamelden zich met hun trucks bij ’s Heeren Loo Zuid-Veluwe om in optocht met bewoners van ’s Heeren Loo een rit te maken in de omgeving van Ede.

Bovendien vervult Meurs vrijwillige activiteiten voor de bewoners van ’s Heeren Loo Zuid-Veluwe. Ook vervult hij vanaf 1980 verschillende bestuursfuncties voor de Belangen Vereniging Edese Chauffeurs.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie