Praatsessie zet Lunteren op het goede spoor

12 september 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - ,,Het was afgelopen week inderdaad onrustig bij Lunteren'', beaamde trainer Dick Eijlander. ,,De 0-4 tegen VVOP was een domper. Maar we zijn niet in paniek geraakt. Afgelopen dinsdag hebben we 40 minuten gepraat over wat er tactisch gezien en ook mentaal mis ging. Tegen Dodewaard hebben de jongens laten zien dat ze het hebben begrepen.'' Lunteren won in de Betuwe met 0-2.

,,Dodewaard is een jonge, goed voetballende ploeg'', had Eijlander gezien. ,,Wij waren gretig en geconcentreerd. Ook speelde iedereen goed in zijn taak.'' Lunteren creëerde een handvol kansen. Dennis van den Bunt en Gert Jan van de Kraats raakten lat en paal. De 0-1 kon niet uitblijven. Uit een corner van Dennis van den Bunt, maakte Ruben van den Fliert de 0-1.

In de tweede drie kwartier ging de thuisploeg drukken. Maar Lunteren bleef georganiseerd spelen. Ook na de noodzakelijke vervanging van Ruud Bettink, waarvoor Gert Jan Bloemendal in het veld kwam, kwam daar geen wijziging in. Na een lange bal bleef Dennis van den Bunt koel door in de lange hoek raak te schieten: 0-2.

Het restant kon Lunteren rustig uitspelen. Ook al omdat Dodewaard na een rode kaart met tien man verder moest.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie