Jubileumreceptie DES geslaagd

Nieuws

LUNTEREN - ,, DES is een bijzondere vereniging", begon Johan Haijtink, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) zijn toespraak. Hij doelde op het feit dat slechts vier Nederlandse damverenigingen over een eigen clubhuis beschikken. Het gebouw met de toepasselijke naam 'De Schuifeldam' is in de damwereld een begrip. ,,Maar dat niet alleen", zo vervolgde hij. ,,DES staat bekend om haar zeer sterke jeugd. Welk toernooi je ook bezoekt, DES is vertegenwoordigd. Daarnaast mogen de leden blij zijn met haar voorzitter. Jaap Heij is een pure propagandist voor de damsport. Hij heeft het vaandel van zijn voorganger ( Jan Crum, red.) met verve overgenomen."

Met een zeer geanimeerde receptie stond de Lunterse damvereniging DES stil bij het 50-jarig jubileum. Dat DES een geliefde club is werd vrij snel duidelijk. Collega verenigingen uit de regio, oud (bestuurs)- leden en andere genodigden waren naar Lunteren gekomen om het bestuur van DES te feliciteren met dit 50-jarig jubileum. Meerdere sprekers zetten DES in het zonnetje. Voorzitter Jaap Heij sloot de rij van sprekers af. In een gloedvol betoog doorliep de enthousiaste voorzitter de geschiedenis van zijn vereniging. Met gepaste trots werd melding gemaakt van het feit dat DES komend seizoen voor de derde maal op het allerhoogste damniveau uitkomt. ,,Handhaven is ons doel. Mocht dat niet lukken, is er geen man over boord. DES is een echte amateurvereniging. Er wordt hier geen 'euro' betaald om in de hoofdmacht uit te mogen komen. En dat willen we zo houden", voegde Heij er aan toe.

De preses maakte zich wel enige zorgen over het clubgebouw. ,, De Schuifeldam is toe aan een renovatie. Maar dat kost wel wat Euris. Die zijn er gewoon niet. Onze hoop is gevestigd op het stimuleringfonds van de Rabobank. Ik hoop dat zij 'ons' niet vergeten", aldus Heij.

advertentie