Sterke rentree hockeyvrouwen MHC Ede

Nieuws

EDE - De naar de eerste klasse gepromoveerde hockeyvrouwen van MHC Ede hebben de eerste test op het nieuwe niveau met glans doorstaan. Aan de Bosrand werd het geroutineerde GCHC, vorig jaar nog vierde, met 2-1 verslagen.

Voor de Edese mannen lijkt de competitie nog iets te vroeg te komen. De Edenaren leden tegen promovendus Helmond een kansloze 1-5 nederlaag.

MHC Ede (v) - GCHC 2-1

,,Je weet niet wat je moet verwachten", keek coach Jan Cees Noordijk terug. ,,We hebben wel tegen eersteklassers geoefend, maar nu ging het erom."

De thuisclub stond meteen onder druk, maar een 'fast break' leverde de Edesen al snel een treffer op. Mariska Krul legde af op Tanja Groothoff, die 1-0 aantekende.

,,De druk hierna van GCHC was wel erg groot", bekende Noordijk. ,,Jammer dat juist op het moment dat we zaak onder controle leken te hebben, de gelijkmaker viel. Na de pauze was de druk minder groot. De ploeg ging er vol voor, met 'berekenend' hockey."

De thuisclub strafte een foutieve breedtepass van GCHC genadeloos af. Via Meerdink en Jonker werd Kim Kwant in stelling gebracht. Zij bezorgde MHC Ede de volle winst (2-1).

Noordijk was een tevreden man: ,,Alleen aan de strafcorner moet nog gewerkt worden. Dat kan een wapen worden. We kregen er acht. Aan de andere kant kreeg GCHC er ook acht. De van Kampen gekomen doelvrouwe Barbara Boxelaar speelde een sterke partij."

MHC Ede (m) - Helmond 1-5

,,Het was helemaal niets vandaag", concludeerde doelman Bart Siezen. ,,Het leek wel of we angstig waren. Een nieuw team, nieuwe tegenstanders. We hebben inmiddels ervaren dat het hockey in het zuiden technischer en sneller is.

Halverwege was het al 0-3. ,,We werden compleet overrompeld. In alle linies", zag Siezen. Bij een 0-5 achterstand scoorde Peter Reitsma tegen (1-5).

Zondag reist MHC Ede naar aartsrivaal Upward in Arnhem. ,,Die hebben we tijdens het Open Gelders Kampioenschap verslagen. We kunnen er in ieder geval op rekenen dat ze op scherp staan", voorspelt Siezen. ,,Ook wij zullen er dan moeten staan."

advertentie