Uitstekende start 'Boys' zorgt voor optimisme

13 september 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Edesche Boys heeft ook haar tweede wedstrijd in de vierde klasse gewonnen. Nadat vorige week Fortissimo op de pijnbank werd gelegd (0-2), speelden de Edenaren zondag Eendracht van de mat. Op de Peppelensteeg werd het 3-0 voor de ploeg van trainer Etienne Jansen.

De wedstrijd had een voorgeschiedenis. Twee seizoenen geleden ontmoetten de ploegen elkaar in de finale van de nacompetitie. In een bizarre wedstrijd greep Eendracht promotie en werd 'Boys' veroordeeld tot nog een jaar vijfde klasse. ,,De jongens waren er wel mee bezig. Ik heb geprobeerd het zoveel mogelijk te temperen. Onze wraak was zoet vandaag", vond trainer Jansen.

De eerste helft van het duel was niet best. Het echte vuurwerk kwam na rust. Na een uur spelen draaide Stefan Jansen een corner ineens in de goal. Iets later was het Jamal Hamdaoui die de score verdubbelde voor de thuisploeg. Dave Pol scoorde op aangeven van Stefan Jansen uiteindelijk de 3-0.

,,Het is verrassend, maar we zijn uiterst gelukkig met hoe het gaat nu. Verdedigend loopt het uitstekend, iets wat in de voorbereiding zeker niet zo was. Aanstaand weekend tegen MASV zijn we ook niet kansloos voor de zege", besluit Etienne Jansen.