Start kraamzorgbureau Livia

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

Het was voor het tweetal de aanleiding om met de kraamzorg te stoppen. ,,Toch bleef het gevoel van ‘we kunnen het en we weten hoe we het moeten doen’ altijd wel bij ons. We wilden het ooit weer eens oppakken. Maar dan wel aan de hand van onze eigen ideeën.” Anderhalf jaar geleden bood die gelegenheid zich aan. ,,De start was in Barneveld. En nu willen we ook Ede gaan bestrijken.”

,,Eén gezicht tijdens de gehele kraamtijd” EDE - Kraamzorgbureau Livia heeft vanuit Barneveld haar werkterrein verlegd naar de gemeente Ede. Angelique Tukker en Elianne Hannisse kennen elkaar vanuit de school. En werkten voorheen samen voor een landelijke kraamzorgorganisatie. ,,Dat hebben we een jaar of zes gedaan. Omdat het te groot werd, konden wij er niet meer ons plan in kwijt. We willen kraamzorg bieden op een kleinschalig niveau. En gaan voor een persoonlijk contact.”

door Jan de Boer

Het uitgangspunt is dat het duo alles regelt en opzet bij kraamzorgbureau Livia. ,,We hebben een aantal kraamverzorgenden aangenomen, die de zorg gaat uitvoeren. Alle rompslomp erbij en de planning doen wij. We nemen de gezinnen aan, die zich bij ons inschrijven Zelf zijn wij ook allebei kraamverzorgende. Als het druk wordt qua planning gaan we zelf als kraamverzorgende aan het werk. We hebben vacatures.”

Omdat de uren zijn teruggeschroefd is er een tekort aan kraamverzorgenden. Het maximale aantal uren is nu negenenveertig uur, verdeeld over acht dagen. Bij kraamzorgbureau Livia ontvangen alle ouders de garantie, dat zij de gevraagde uren ook werkelijk krijgen. ,,Als iemand zich bij ons aanmeldt, kijken wij in de planning of het überhaupt kan. We moeten wel eens nee verkopen, omdat wij de uren garanderen.”

Wie gebruik maakt van de diensten van kraamzorgbureau Livia kan zich aanmelden via een formulier op www.kraamzorglivia.nl of via het telefoonnummer 06-23557969. ,,Als je dat nummer draait, krijg je één van ons tweeën aan de lijn. We wisselen per week de telefoon af.” Werken in de kraamzorg is volgens Angelique en Elianne dankbaar werk. ,,Een kraamverzorgende is aanwezig bij een thuisbevalling, niet bij een bevalling in het ziekenhuis. De kraamverzorgende assisteert de verloskundige. En komt er bij wanneer een vrouw thuis gaat bevallen.”

Na de bevalling blijft de kraamverzorgde acht dagen in een gezin. Waarom kies je voor kraamzorgbureau Livia is de vraag. Het antwoord weten Angelique en Elianne zo te geven. ,,Voornamelijk vanwege de kleinschaligheid, de persoonlijkheid die wij bieden en de garantie op de uren. En we streven naar één kraamverzorgende per gezin, zodat je één gezicht hebt al die dagen. Er wordt zo veel gewisseld door anderen.”

Bij Livia streeft men er naar om acht dagen bij een en dezelfde persoon te blijven. ,,Bij ziekte en vakantie heb je natuurlijk niet in de hand.” In de derde maand van een zwangerschap moet je je aanmelden, aldus Angelique en Elianne. ,,Dan ben je op tijd.” Niet ieder kind komt precies op de dag waarop de moeder is uitgeteld. ,,Plannen is voor ons echt een hele grote uitdaging. Daarom ook werken we met een buffer van oproepkrachten. “

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie