Ton's Blokhut onderscheiden met Groene Duim

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Ton's Blokhut in Lunteren is in augustus onderscheiden met de Groene Duim. De onderscheiding werd gekregen voor de kwaliteit van het eten, hygiëne, klantvriendelijkheid en service. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt.

Voor de eigenaren van Ton's Blokhut, Ton Hooijer en zijn vrouw Marina, was het een aangename verrassing die niet geheel onverwacht kwam. ,,Wij waren al drie jaar bezig om onze merksnacks op een hoger peil te brengen en dat is ons gelukt. In Lunteren zijn we met een viertal cafetaria's gevestigd en dan moet je zien je te onderscheiden", aldus Ton Hooijer.

,,Wij bakken in vloeibaar plantaardig frituurvet. Door het geringe percentage cholesterol is het ook eetbaar voor personen met hart- en vaatziekten. Voor de zuiverheid van onze frituren hebben we eveneens een onderscheiding gekregen. Het eetcafé heeft onze speciale aandacht, we hebben een uitgebreide kaart met plate service, snacks, gerechten en belegde broodjes."

Gezellige bezoekers

In 2006 werd Ton Hooijer eigenaar van zijn locatie. ,,Ik werkte zestien jaar bij Laures toen ik hoorde dat deze locatie te koop stond. Ik had de nodige ervaring in de horeca en had er wel interesse in. Na de nodige onderhandelingen kwam de zaak rond. Mijn passie ligt bij het eten, zowel binnen het eetcafé als het cafetaria. In de toekomst wil ik mij nog meer gaan specialiseren in het eetcafé."

,,Veelal hangt er nog een taboe als het gaat om een café welke veelal wordt gezien als een zuiptent", gaat Hooijer verder. ,,Dat is bij ons zeker niet het geval. In het begin hebben we moeten selecteren als het ging om klanten, dat is ons gelukt. Wij kunnen stellen op dit moment gezellige bezoekers te ontvangen die voor de gezelligheid een potje komen kaarten met een drankje erbij. Wij zijn kortgeleden op verzoek van de klanten overgestapt op Heineken bier en hebben deze maand een speciale bier aanbieding."

Ton's Blokhutband

Op dit moment zijn ze met een vijftal medewerkers die het eetcafé en cafetaria draaiende houden en de laatste tijd doet Ton's Blokhut veel aan bezorgen bij bedrijven in de omgeving van Lunteren. ,,Toen wij het hier overnamen, waren er al een paar bedrijven die we leverden, maar dat is de laatste tijd behoorlijk uitgebreid. Op verzoek sturen we bedrijven een maandelijkse factuur en dat werkt uitstekend. Het eetcafé wordt de laatste tijd regelmatig verhuurd voor feesten en partijen. We kunnen ongeveer honderd personen begroeten en op verzoek verzorgen wij de snacks, maaltijden en muziek, ook live muziek. Wij hebben onze eigen Ton's Blokhutband die men kan inhuren. Wat betreft de toekomst blijven we trouw aan onze klanten die ons de laatste jaren hebben gesteund. Het cafetaria willen we uitbreiden, daar liggen de plannen voor klaar en de onderhandelingen zijn gaande."

Ton's Blokhut

Dorpsstraat 205 Lunteren

Tel. 0318-482939

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie